School Maatschappelijk Werk

SMW en JMW (jeugd maatschappelijk werk) vind je op MBO, op voortgezet onderwijs én op basisscholen. Wij zijn er voor joú, maar ook voor je ouders en je school. Hier zie je wie je op jouw school kunt vinden.

Waar helpt SMW bij?

Wil je graag wat beter kunnen omgaan met anderen? Zoals je docenten, ouders of leeftijdsgenoten? Je grenzen aan kunnen geven en ‘nee’ kunnen zeggen als je iets niet wilt? Ervaar je groepsdruk of wil je weten wat je tegen pesten kunt doen? Gaan je ouders scheiden en wil je hierover praten met iemand? Wil je weer lekker in je vel zitten of vrienden maken? Zorgen dat er naar je geluisterd wordt? Van je schulden af zodat je weer geld overhoudt?

Of ben je op zoek naar ideeën? Ideeën over invulling van je vrije tijd bijvoorbeeld, of het aangaan van vriendschappen. Wij helpen jou je talenten te vinden en te ontwikkelen.

Ook voor ouders

SMW is er ook voor je ouders. Voor als ze bijvoorbeeld eens willen praten over je opvoeding of ontwikkeling. Ook als er helemaal geen problemen zijn: gewoon, om eens met iemand anders te praten.

Wat voor soort hulp?

Je kunt ondersteuning krijgen bij alles wat te maken heeft met jou en je thuissituatie. Samen met je SMW-er of JMW-er bepaal jij hoe je hulp eruit gaat zien, bijvoorbeeld:
• individuele gesprekken
• een online training
• samen in gesprek met je ouders en school
• etc.

Op school, thuis of ergens anders een vertrouwelijk gesprek

Hulp van SMW vindt plaats op school, thuis of bijv. op het MFA Midden (Veldhoven). De gesprekken zijn vertrouwelijk en de SMW-er komt samen met jou op voor jóuw belangen.

Meld je aan, de hulp is gratis.

Mogelijkheden voor aanmelden bij SMW en JMW zijn verschillend per school. Bijvoorbeeld via je mentor of zorgcoördinator. Ook je huisarts of CJG-partner kan je doorverwijzen. Vraag naar de flyer en mogelijkheden via de SMW-er op jouw school.

Hulp van SMW is gratis, kortdurend en als het nodig is verwijzen we je door naar vervolghulp.

(SMW en JMW van Lumens in Veldhoven zijn onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Jongerenpunt Veldhoven. Kijk op www.cjgveldhoven.nl en www.jongerenpuntveldhoven.nl