Veilig mailen met ZIVVER

Jij moet erop kunnen vertrouwen dat wij als welzijnsorganisatie zorgvuldig met jouw (persoons)gegevens omgaan. Daarom gebruiken wij ZIVVER. ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie (zoals je Burgerservicenummer of je dossier) veilig verstuurd en ontvangen wordt: alleen jíj kunt dan de door ons gemailde informatie lezen.

 

Zo werkt het
Als je e-mail krijgt die veilig via ZIVVER is verstuurd, dan open je die door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Het kan zijn dat je hier een wachtwoord of code moet invoeren (hieronder worden de 3 mogelijkheden uitgelegd), maar je hoeft geen account aan te maken.

Bericht openen met een sms-code
Als er is gekozen voor het openen van een bericht via een sms-code, dan krijg je die code ook via sms binnen als je het bericht wilt openen. Je vult deze sms-code in op de pagina die je ziet nadat je op ‘Klik voor bericht’ hebt geklikt. Je kunt nu het bericht lezen. Klik op onderstaande link voor de uitleg in een filmpje.

Uitleg over hoe je een veilig bericht opent met een sms-code

Bericht openen met een toegangscode
Het kan ook zijn dat er gekozen is voor beveiliging met een toegangscode. Deze keuze is dan eerder samen met jou gemaakt en de code heb je toen ook gekregen. Je vult deze code in op de pagina die je ziet nadat je op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ hebt geklikt. Je kunt nu het bericht lezen. Klik op onderstaande link voor de uitleg in een filmpje.

Uitleg over hoe je een veilig bericht opent met een toegangscode

Bericht openen met een verificatiemail
Als 3e mogelijkheid kan een veilig bericht ook gestuurd worden met een extra z.g. ‘verificatiemail’ (een mail om te checken of jij het wel bent). Je krijgt dan eerst de beveiligde mail, meteen gevolgd door een verificatiemail met een code. Klik op ‘Klik voor bericht’ en kopieer en plak deze code in de pagina die je nu ziet. Je kunt nu het bericht lezen.

Uitleg over hoe je een bericht opent met een verificatiemail.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd
Het bericht dat via ZIVVER is verstuurd lees je op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Vanuit deze pagina kun je ook rechtstreeks en veilig reageren op een mail. Onder het ontvangen bericht kun je meteen jouw antwoord typen. Verzenden doe je via de verzendknop. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvang je hierover een berichtje in je eigen mailbox.

Rechtstreeks mailen via ZIVVER
Wil je zelf via ZIVVER mailen met een van onze medewerkers? Dan kan dat via onderstaande link.

Zelf mailen via ZIVVER

Hulp of meer informatie
Hebt je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je een bericht misschien niet openen? Of wil je zelf graag en GRATIS een ZIVVER-account aanmaken waardoor je geen wachtwoord of sms-code meer hoeft te gebruiken?
Kijk op de website van ZIVVER voor meer informatie.