Aanbod

  Aanbod

  Wijk- en jongerencenta

  Lumens beheert diverse wijk- en jongerencentra in Eindhoven, Best en Waalre en omgeving. Onze collega's die hier actief zijn zetten zich in voor jouw en jouw buurt. Je vindt hen ook online en kan telefonisch contact opnemen.

  Aanbod

  Onze Thema's

  Onze thema's en activiteiten zijn ontwikkeld en ingericht op basis van vragen en zorgen die mensen hebben. Per thema zijn er verschillende collega's die je kunt benaderen voor ondersteuning. Klik op het thema van jouw vragen of zorgen voor de juiste contactgegevens en uitleg over onze ondersteuning.

  • Wanneer er sprake is van huiselijk geweld of mishandeling ontstaan daardoor onhoudbare situatie achter sommige voordeuren. Weet dat wij er ook nu voor je willen zijn. Neem contact met ons op als je onveilig bent, of jezelf zorgen maakt over de veiligheid van een ander!

  • Meer dan ooit krijgen we vragen van mensen die zichzelf graag op een of andere manier voor de samenleving in willen zetten. Gelukkig! Want de behoefte aan hulp is groot. Ook als je geen dokter bent kun je mensen uit je eigen netwerk of daarbuiten ondersteunen. Dat doe je al door zo nu en dan eens te bellen met mensen die heel de dag alleen zijn, of door boodschappen te doen voor de overbuurvrouw die op leeftijd is. We halen daar voldoening uit en ook dat is belangrijk. 

  • Bij Lumens geloven we in de kracht van je netwerk en de steun van mensen om je heen. We weten dus hoe zwaar het is als dit alles je ontnomen wordt. Maar we zijn ook creatief en innovatief! Laat ons helpen, je staat er niet alleen voor.

  • 24/7 bij elkaar op de lip zitten is voor niemand makkelijk en heel de dag je kinderen bezighouden, lesgeven of uit elkaar houden ben je vast niet gewend. Niet vreemd als je soms tegen de muren omhoog loopt of gezinsleden achter het behang zou willen plakken. Maar vóór je dat doet moet je weten dat er mensen zijn bij wie je gewoon terecht kan! Je staat er niet alleen voor.

  • Door corona zijn veel mensen hun baan of inkomen kwijtgeraakt. Bij anderen is de situatie gewoon volstrekt onzeker. Ineens wordt het betalen van vaste lasten iets om je zorgen over te maken. Of kun je geen boodschappen meer doen. Dan helpt het niet dat je hele gezin ook nog eens de hele week thuis is, waardoor er meer gegeten en gedronken wordt. Kortom, corona heeft in veel huishouden gezorgd voor vragen en zorgen over geld en huisvesting.

  • Het kan zijn dat je door corona veel sociale contacten mist, misschien zonder werk bent komen zitten of zorgen hebt over je gezin of thuissituatie. Misschien vind je het heel spannend wat er allemaal gebeurt en kan je hierover met niemand praten. Neem dan gerust contact op met onze collega's! Je staat er niet alleen voor.

  • Voor sommigen vervalt werk of hulp in de huishouding door corona. Een beetje ondersteuning bij het bedenken en uitvoeren van dagelijkse activiteiten en klusjes is dan heel welkom!

  • Thuis moeten blijven kan extra spanning opleveren als er sprake is van alcohol- of drugsgebruik. Maar ook wanneer er mensen in huis zijn die (overmatig) gamen of gokken. Meer dan ooit kunnen deze onderwerpen iets doen met jou of je gezin.

  • Sommigen moeten thuiswerken, anderen hebben geen (bij)baan meer. Kinderen mogen niet meer naar school, maar moeten wel schoolwerk doen. Al met al een vreemde situatie die in veel huishoudens zorgt voor stress, vragen, zorgen en gelukkig soms ook hilarische toestanden.