Aanbod

Aanbod

Onze diensten

Bekijk hier onze diensten
Aanbod

Onze thema's

Onze thema's en activiteiten zijn ontwikkeld en ingericht op basis van vragen en zorgen die mensen hebben. Per thema zijn er verschillende collega's die je kunt benaderen voor ondersteuning. Klik op het thema van jouw vragen of zorgen voor de juiste contactgegevens en uitleg over onze ondersteuning.

  • Wanneer er sprake is van huiselijk geweld of mishandeling ontstaan achter sommige voordeuren onhoudbare situaties. Is dat bij jou aan de hand? Voel je je onveilig, of maak je je zorgen over de veiligheid van iemand anders? Laat je dan horen en neem contact met ons op.  

  • Gelukkig krijgen we steeds vaker vragen van mensen die zichzelf graag op de ene of andere manier willen inzetten voor een ander en voor de samenleving. Gelukkig! Want de behoefte aan ondersteuning of gewoon een beetje aandacht is groot. Ook als je geen ervaring hebt kun je mensen uit je eigen netwerk of daarbuiten ondersteunen. Dat doe je al door zo nu en dan eens te bellen met mensen, of door boodschappen te doen voor de overbuurvrouw die op leeftijd is. Naast dat je iets doet voor een ander haal je daar zelf ook voldoening uit en ook dat is belangrijk!

  • Wanneer je vaker thuis werkt of niet vaak de deur uitgaat of kunt, kan dat betekenen dat je sociale contacten mist. Bij Lumens geloven we in de kracht van je eigen sociale netwerk en de steun van mensen om je heen. We weten ook dat het moeilijk kan zijn wanneer je dit even niet op de rit hebt. Voel jij je wel eens alleen, of wil je graag meer mensen om je heen, maar lukt het niet om contacten te leggen? Bel ons gewoon en laat ons je op weg helpen. Je staat er niet alleen voor.

  • De tijden zijn veranderd. We werken vaker thuis en de pandemie en energiecrisis laten hun sporen na. We hebben meer geldzorgen en maken ons ook meer zorgen om onze toekomst. Er gebeurt veel en we ondervinden hier allemaal de gevolgen van. Dit kan wel eens een behoorlijke wissel trekken op je gezin, de opvoeding en andere relaties.

  • Veel mensen zijn de afgelopen tijd hun baan of inkomen kwijtgeraakt of kampen met geldzorgen. Ineens wordt het betalen van vaste lasten iets om je zorgen over te maken. Of kun je geen boodschappen meer doen. De pandemie en energiecrisis hebben in veel huishoudens gezorgd voor vragen en zorgen over geld en huisvesting.

  • Vind jij het ook zo spannend wat er allemaal om ons heen gebeurt? Maak jij je zorgen over je werk, je studie, over geld of over je gezin? Zit je even niet zo lekker in je vel en wil je hierover met iemand praten? Neem dan gerust contact op met onze collega's! Je staat er niet alleen voor.