Wie zijn we

Wie zijn we

Meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Lumens is een welzijnsorganisatie. Wij ondersteunen mensen die het (soms) moeilijk vinden om mee te doen met de samenleving. Wij helpen hen hun interesses en talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, om vanuit een stevige basis te kunnen werken naar een zelfstandig en gelukkig bestaan. Dat kan zijn in de vorm van betaald werk, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger, maar ook in de vorm van een inspirerende en fijne vrijetijdsbesteding.

Kansen benutten en vergroten

Wij richten ons vooral op jeugd (www.dynamojeugdwerk.nl) en op de wijken. Vanuit de wijken en de verschillende jeugdculturen, dichtbij en mét bewoners, zorgen we dat kansen worden vergroot én benut. We doen dat omdat we weten dat meedoen werkt. Maar meedoen gaat niet voor iedereen zomaar vanzelf. Soms lukt het gewoon even niet en dan zijn wij er met de juiste ervaring en ervaringsdeskundigen: in sterke verbinding met samenwerkingspartners en met uitzicht op resultaat.

Inspireren Leren Werken

We werken volgens een unieke werkwijze, die sterk verankerd ligt in onze hele organisatie: Inspireren Leren Werken (ILW). De mensen van Lumens weten je te inspireren, zodat jij je interesses en talenten ontdekt. Samen zetten we die om in kennis en ervaring, waarmee je stevige stappen kunt zetten op weg naar een zelfstandig en gelukkig leven.

Wie zijn we

Een zelfstandig en gelukkig leven

De mensen van Lumens inspireren je en creëren en vergroten kansen voor jou. Ze doen dit altijd samen met jou en op maat van jóuw vraag, interesses en talenten. Want die ga je samen met hen ontdekken en (verder) ontwikkelen, om gericht te kunnen werken aan een stevige basis. Een basis die je helpt om de stappen te zetten die jij nodig hebt, op weg naar een zelfstandig en gelukkig leven: thuis en in je werk.

Omdat het gewoon werkt

Met onze jarenlange ervaring uit de praktijk hebben we onze werkwijze ‘Inspireren Leren Werken’ ontwikkeld en gebruiken we die niet alleen om bewoners op weg te helpen, maar ook in onze hele interne organisatie. Omdat het gewoon werkt.

Wie zijn we

Hoe werkt ILW?

Inspireren

Je raakt geïnspireerd door een persoon, een training, een community, een activiteit of evenement. Vol enthousiasme ga je zelf deelnemen en daarmee doe je leerervaring op.

Leren

Binnen de leerwerkomgeving doe je ervaring op, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen ontwikkeling en zelf ook actief kunt worden. Een mooie kans op betaald werk, vrijwilligerswerk op de leerwerkplek of ergens anders.

Werken

Binnen de leerwerkomgeving kun je bouwen aan je ervaring en aan een goed cv. Je ontwikkelt je professioneel en daarmee is de kans op betaald werk of een fijne inzet als actieve bewoner flink vergroot.