Onze werkwijze

Onze werkwijze

Inspireren Leren Werken

In alle dienstverlening van Lumens hanteren onze sociale professionals dezelfde werkwijze: ‘Inspireren Leren Werken’ (ILW). Een zichzelf ruimschoots bewezen aanpak, ontwikkeld uit jarenlange kennis en ervaring in sociaal werk, kinder- en jongerenwerk, sociaal beheer, input van inwoners, samenwerkingspartners en gezamenlijk behaalde successen. Het resultaat: professionals weten wat van hen verwacht wordt en de opbrengsten voor de inwoners waarvoor we werken zijn helder.

De ILW-werkwijze passen we individueel en in groepen toe, heeft als doel sociale en economische zelfstandigheid en focust op resultaten voor de lange termijn. Hieronder in het kort hoe het werkt.

Inspireren

Je raakt geïnspireerd door een persoon, een training, een community, een activiteit of evenement. Vol enthousiasme ga je zelf deelnemen en daarmee doe je leerervaring op.

Leren

Binnen de leerwerkomgeving doe je ervaring op, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen ontwikkeling en zelf ook actief kunt worden. Een mooie kans op betaald werk, vrijwilligerswerk op de leerwerkplek of ergens anders.

Werken

Binnen de leerwerkomgeving kun je bouwen aan je ervaring en aan een goed cv. Je ontwikkelt je professioneel en daarmee is de kans op betaald werk of een fijne inzet als actieve bewoner flink vergroot.