Iets doen voor een ander

Iets doen voor een ander

//lumenswerkt.nl/wp-content/uploads/2022/09/iets-doen-voor-een-ander@2x.png

Gelukkig krijgen we steeds vaker vragen van mensen die zichzelf graag op de ene of andere manier willen inzetten voor een ander en voor de samenleving. Gelukkig! Want de behoefte aan ondersteuning of gewoon een beetje aandacht is groot. Ook als je geen ervaring hebt kun je mensen uit je eigen netwerk of daarbuiten ondersteunen. Dat doe je al door zo nu en dan eens te bellen met mensen, of door boodschappen te doen voor de overbuurvrouw die op leeftijd is. Naast dat je iets doet voor een ander haal je daar zelf ook voldoening uit en ook dat is belangrijk!

 

We werken vaker thuis en zoeken steeds weer opnieuw naar balans tussen privé en werk. Zo kan het zomaar gebeuren dat er weinig tijd en energie overblijft voor leuke dingen, terwijl dat heel belangrijk is! Het doen van leuke dingen helpt ons namelijk om fysiek en mentaal gezond te blijven. En leuk kan ook nuttig zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk. Zingeving en vrije tijd zijn belangrijke aandachtsgebieden. Kun je wel wat ondersteuning  gebruiken bij het invullen hiervan? Laat je dan horen en neem contact met ons op.

Hier vind je een overzicht van de diensten die mogelijk antwoorden hebben op jouw vragen en linkjes naar websites en platforms die over deze onderwerpen gaan. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Bel ons dan gewoon. Samen gaan we dan op zoek naar passende antwoorden.

Eindhoven Doet
Eindhoven Doet coördineert vrijwilligerswerk in Eindhoven en begeleidt organisaties bij de inzet van vrijwilligers. Eindhoven Doet beheert een vacaturebank voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken en mensen die vrijwilligers nodig hebben.

Eindhoven: website Eindhoven Doet | Facebook | Instagram

Jeugdwerk
Jeugdwerkers zetten zich in voor jongeren door het organiseren van activiteiten. Hierbij hebben ze een signaleringsfunctie en extra aandacht voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De jeugdwerkers zijn bedreven in live én online contact met jongeren en realiseren zich dat jeugd in deze tijd extra aandacht nodig heeft. Ze verzinnen allerlei activiteiten om jeugd bezig te houden op een manier die leuk en leerzaam is. Je vindt onze jeugdwerkers hier:

Bergeijk: aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl | 040-219 33 00
Best: website JC Todo | Facebook | Instagram
Eindhoven: website Dynamo Jeugdwerk | Facebook | Instagram
Waalre: website Dynamo Jeugdwerk | Facebook | Instagram

Pedagogische Ondersteuning
Pedagogisch Ondersteuners helpen gezinnen met kinderen van 0-13 jaar met opvoedvragen. Hoe praat je bijvoorbeeld met kleine kinderen over geldzorgen? Wat vertel je wel en wat niet? Op de Facebookpagina vind je al superveel tips!

Eindhoven: Facebook | 06 20478620 | l.bouayachi@lumenswerkt.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht