Nieuws

Drents Dorp is 6 minibiebs rijker

Afgelopen maand is er flink geklust en gepimpt in de Eindhovense wijk Drents Dorp. Medewerkers van IAK hebben samen met de buurtvereniging de handen uit de mouwen gestoken om 6 minibiebs te realiseren. Van in elkaar zetten en pimpen tot en met het plaatsen. Donderdag 2 juni is het officiële moment dat de minibiebs hun plek in Drents Dorp krijgen.

Een match in drie stappen

Donderdag 19 mei gingen de eerste medewerkers van IAK aan de slag met buurtbewoners uit Drents Dorp om de minibiebs in elkaar te zetten. De basis voor de 6 minibiebs legden ze op deze dag. In het atelier en onder begeleiding van MA-DE werd flink gezaagd, getimmerd en geschroefd.

Vervolgens was 26 mei de dag dat de minibiebs gepimpt werden. Een tweede groep van IAK en de buurtvereniging gingen samen aan de slag met verschillende kleuren en materialen om vier mini-biebs te versieren. De twee andere minibiebs zijn door de kinderen van de basisschool Strijp-Dorp versierd. Zo kreeg iedere minibieb een unieke uitstraling, passend bij de locatie waar het komt te staan.

“Een heel leuk initiatief, de minibiebs. Ik hoop dat het net zo’n succes wordt in Drents Dorp als op andere plekken,” vertelt Ria van der Meijden, bewoonster Drents Dorp en heeft meegeholpen met pimpen.

Donderdag a.s. is dan het officiële moment. De 6 minibiebs krijgen hun vaste plek tijdens een roadshow (van 16.00-18.00 uur) op de volgende locaties: MA-DE basisschool Strijp-Dorp, Stairways, Gelderlandplein, Meidoornlaan en IAK. En uiteraard zijn ook hier de buurtbewoners en de mensen van IAK bij aanwezig.

“Er waren 2 mannen, buurman&buurman die zich uren inzetten voor de wijk en overal bij betrokken zijn. Zulke mensen zijn met hun energie onmisbaar! Het verrast/verbaast mij telkens weer wat er in de wijk allemaal georganiseerd wordt door én met bewoners. Super dat IAK daar een bijdrage aan levert,” beschrijft een enthousiaste vrijwilliger van het IAK.

Samen sterk!
De totstandkoming van dit project in Drents Dorp is een resultaat van verschillende partijen die hun rol in de wijk pakken. IAK, Woonbedrijf, MA-DE Design & educatie, Lumens Stairway, Ergon, Basisschool Strijp-Dorp, buurtvereniging SBDD en wijkonderneming Drents Dorp. Lumens is partner bij Samen Voor en actief betrokken bij de totstandkoming van deze minibiebs voor de werving van locaties en het bouwen van de minibiebs.

Op naar de 100 minibiebs
Samen voor Eindhoven heeft als doel om dit jaar 100 minibiebs te plaatsen in het kader van het 100 jarig bestaan van de Bibliotheek Eindhoven. Meer informatie over de minibiebchallenge vind je op website van Samen voor Eindhoven.

Ga naar Nieuwsoverzicht