Opvoedondersteuning (0-13 jaar)

Terug naar overzicht

Kinderen die goed in hun vel zitten ontwikkelen zich beter!

Ouders spelen de belangrijkste rol in de ontwikkeling van hun kinderen. Sterker nog: kinderen gezond en veilig op laten groeien en stimuleren in hun ontwikkeling kan niet zonder de medewerking van hun ouders. Door de manier waarop je met je kind praat en speelt zal het veel leren.

Maar misschien lukt het niet altijd om je kind goed te begeleiden, omdat je vragen hebt over de opvoeding en over de ontwikkeling van je kind. Dan kunnen onze opvoedondersteuners een helpende hand bieden.

Plan op maat

Kun je hulp gebruiken bij de ondersteuning van je kind? Dan komt de opvoedondersteuner op huisbezoek. Zij kijkt samen met jou wat er nodig is en samen maken jullie een plan op maat. We kijken hierbij altijd naar de talenten en mogelijkheden binnen het gezin. Op basis van dit plan, dat speciaal op jullie situatie wordt afgestemd, ga je samen met je kind thuis aan de slag. De opvoedondersteuner begeleidt je hierbij zo kort als mogelijk, maar zo lang als nodig. Want ten slotte leer je tijdens dit traject juist hoe je zélf je kind kunt ondersteunen en stimuleren.

Mensen in je directe omgeving kunnen ook een rol spelen

De opvoedondersteuner werkt samen met jou aan een omgeving waarin je aandacht besteedt aan de ontwikkeling van je kind en biedt je handvatten in het zoeken naar ondersteuning in je eigen netwerk.

Opvoedondersteuning 0-13 jaar wordt op vraag van de ouders ingezet. Er is geen verwijzing nodig. Opvoedondersteuning is gratis.

 

Wil je meer weten over Opvoedondersteuning of wil je iemand doorverwijzen of aanmelden?
Neem dan contact op met een opvoedondersteuner in jóuw buurt.

Terug naar overzicht
Locatie
Beemdstraat 29
Beemdstraat 29
5653 MA, Eindhoven