Nieuws

Bezoek staatssecretaris Ankie Broekers-Knol

Op uitnodiging van ons Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie kwam afgelopen woensdag staatssecretaris Ankie Broekers-Knol op bezoek bij HIS: een veilige plek waar mannen en jongens naartoe kunnen voor ondersteuning en hulp op het gebied van prostitutie en mensenhandel.

Na een gezamenlijke lunch en een presentatie van Daniëlle van Went (specialist in jongensprostitutie en uitbuiting bij Lumens) werd in een groep professionals uit diverse organisaties veel informatie gedeeld: Boys Project uit Antwerpen (groot voorbeeld voor het concept van HIS), het Leger des Heils, GGD, Politie… Allemaal werken zij met jongens die (vaak niet uit vrije keuze) in de prostitutie werken. Complementair aan elkaars expertises werken wij in het HIS samen op preventie, het signaleren van- en zorgcoördinatie mensenhandel.

Na de plenaire bijeenkomst ging mevr. Broekers in een kleinere setting in gesprek met onze ervaringsdeskundigen en met de zorgcoördinatoren van Lumens. Daar werd ‘mevrouw Broekers’ vanuit haar oprechte betrokkenheid bij het onderwerp als vanzelf ‘Ankie’ en ‘jij’. Het bezoek werd afgesloten in het HIS met de overhandiging van het boek van één van onze ervaringsdeskundigen. In dit boek vertelt hij hoe hij als vluchteling te maken kreeg met mensenhandel en wat dit met hem gedaan heeft. Een must-read voor iedereen die te maken heeft met kwetsbare doelgroepen en een eyeopener voor alle anderen: ‘Maisha Safari’ (mijn levensreis) www.droomvalleiuitgeverij.nl

Meer weten over het bezoek of over dit onderwerp?
Mail naar Daniëlle van Went: d.v.went@lumenswerkt.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht