Wie zijn we

Wie zijn we

Meedoen werkt!

Lumens is een organisatie waar talenten zich ontwikkelen. Waar kansen worden gecreëerd én benut. In de overtuiging dat meedoen werkt! Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we er met inzicht en uitzicht, in verbinding met anderen en met focus op resultaat.

Ontdek je passie en talent

Lumens is een sociale onderneming. Wij stimuleren mensen die het lastig vinden om mee te doen met de samenleving, hun passie en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Om op die basis te werken aan een zelfstandig bestaan. Of dat nu is in de vorm van betaald werk, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger.

Focus op jeugd en buurten

Onze focus ligt op jeugd en buurten. We bieden bewoners inspiratie en kansen om werk te maken van hun talent. Door middel van eigentijdse en inspirerende concepten die toewerken naar een zelfstandig bestaan.

Wie zijn we

Op weg naar een zelfstandig bestaan

Lumens inspireert. Tot het ontdekken en ontwikkelen van passie en talent. Wij creëren kansen om talent te ontdekken, verder te ontwikkelen én benutten. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we er met inzicht en uitzicht, om mensen te stimuleren kansen te creëren en benutten.

Een unieke filosofie

Lumens focust op jeugd en buurten. We werken volgens een unieke filosofie, diep verankerd in het DNA van onze organisatie en centraal in onze concepten: Inspireren Leren Werken (ILW). Lumens weet je te inspireren, zodat je je passie ontdekt. Die inspiratie en passie zet je om in kennis en vaardigheden. Daarmee beschik je over een uitstekende opstap naar een zelfstandig bestaan, op de arbeidsmarkt, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger.

Wie zijn we

Hoe werkt ILW?

Inspireren

Je raakt geïnspireerd door een persoon, een training, een community, een activiteit of evenement. Vol enthousiasme en passie ga je ook zelf deelnemen en daarmee doe je leerervaring op.

Leren

Binnen de leerwerkomgeving doe je ervaring op, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen ontwikkeling en zelf ook actief kunt worden. Bij Lumens of ergens anders. Een prima kans op duurzaam betaald werk of zinvol vrijwilligerswerk op de leerwerkplek of daarbuiten.

Werken

Binnen de leerwerkomgeving kun je bouwen aan je competenties en een aantrekkelijk cv. Je ontwikkelt je professioneel en daarmee is de kans op betaald werk of betekenisvolle inzet als actieve bewoner aanzienlijk vergroot.