Wie zijn we

Wie zijn we

We bouwen aan een veerkrachtige samenleving

Een veerkrachtige samenleving is er een waar mensen kunnen vallen én weer opstaan. Lumens leert mensen weer te gaan staan zodat ze zelfredzaam worden. Dat doen we door mensen in hun eigen omgeving te faciliteren. We bieden praktische tools maar ook handvatten om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarbij gaan we uit van iemands talent en interesse.

Samenwerken is de sleutel tot succes

Bij Lumens werken specialisten op het gebied van maatschappelijk werk, schuldhulpverlening, sociaal raadsliedenwerk, jeugdwerk, opvoedondersteuning, buurtwerk en mensenhandel. Door goed samen te werken met elkaar, maar ook met onze partners in de verschillende gemeentes, bieden we een breed pakket aan expertise.

Door samen te werken met bewoners bereiken we een duurzaam resultaat. We bieden geen kant-en-klare oplossingen, we leren mensen de weg er naartoe. Daarbij hebben we constant aandacht voor de dingen die wèl goed gaan, omdat iemands eigen talent de basis vormt van een veerkrachtig persoon.

Inspireren Leren Werken

Uitgaan van iemands talenten, in plaats van alleen maar aandacht te hebben voor iemands problemen, heeft door de jaren heen geleid tot een eigen werkwijze. We hebben het dan over inspireren-leren-werken.

Onze aanpak houdt in dat we mensen ondersteunen om in de flow inspireren-leren-werken te komen. Het is een opwaartse spiraal waarin mensen zich kunnen ontwikkelen tot zelfredzame, veerkrachtige personen.

Wie zijn we

Onze filosofie

Elke dag zien we bewijs dat mensen een betere kwaliteit van leven kunnen realiseren als zij in een omgeving zijn die ze daartoe inspireert. We weten dat er meer voor nodig is dan één op één gesprekken om mensen in beweging te krijgen. En we weten dat mensen zich beter gaan voelen als ze iets voor anderen kunnen betekenen. We hebben ervaren dat wanneer je iemand in een positieve, opwaartse spiraal kunt brengen, die persoon er krachtiger uitkomt. Daarom werken wij elke dag aan onze netwerken. Want in onze netwerken is plaats voor iedereen.

Wie zijn we

Hoe werkt ILW?

Inspireren

Je raakt geïnspireerd door een persoon, een training, een community, een activiteit of evenement. Vol enthousiasme ga je zelf deelnemen en daarmee doe je leerervaring op.

Leren

Binnen de leerwerkomgeving doe je ervaring op, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen ontwikkeling en zelf ook actief kunt worden. Een mooie kans op betaald werk, vrijwilligerswerk op de leerwerkplek of ergens anders.

Werken

Binnen de leerwerkomgeving kun je bouwen aan je ervaring en aan een goed cv. Je ontwikkelt je professioneel en daarmee is de kans op betaald werk of een fijne inzet als actieve bewoner flink vergroot.