WORD NÚ LID VAN ONZE INWONERSRAAD!

Om zeker te weten of ons werk wel aansluit bij wat inwoners nodig hebben, is hun mening onmisbaar. Daarom hebben wij een Inwonersraad. De Inwonersraad behartigt de belangen van alle inwoners die gebruik kunnen maken van dienstverlening van Lumens. Hiermee hebben zij medezeggenschap. De leden van de raad brengen gevraagd en ongevraagd advies uit over onderwerpen die voor inwoners van belang zijn. Ook delen zij wat zij zien tijdens hun werkbezoeken. Zij worden betrokken bij interne processen en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld bij plannen voor nieuwe of aangepaste dienstverlening en samenwerking met partners. Dit is vastgelegd in het reglement van de Inwonersraad. 

Wij zijn op zoek naar 3 nieuwe leden! Iets voor jou? Hieronder meer informatie:

Als lid van de Inwonersraad mag je geen werknemer zijn van Lumens, maar wel vrijwilliger. Je hebt 1 x per maand overleg en legt werkbezoeken af. Dit doe je naar eigen inzicht. Iris en Jochem, al meer dan 10 jaar lid zeggen hierover:

Het is iets anders buiten het eigen werk om en altijd dynamisch en afwisselend. Het is ook leuk om mee te bewegen met de ontwikkelingen bij Lumens en tegelijkertijd een manier om betrokken te blijven bij je eigen leefomgeving.”

Ook onze eigen Fouad Arrabbany is lid geweest. Toen hij in dienst kwam bij Lumens kon hij niet meer in de raad blijven maar hij kijkt hier met veel plezier op terug:

“Ik vond het superleuk om met Lumens mee te mogen kijken met hoe zij zich inzetten voor inwoners van Eindhoven en de regio. Tegelijkertijd kon ik haar voorzien van feedback uit de stad, waar vaak meteen iets mee werd gedaan.”

Als lid ontvang je gemiddeld een vergoeding van € 80,00 per maand (per kwartaal uitgekeerd).

LID WORDEN / KANDIDATEN AANDRAGEN?

Iets voor jou? Of ken je iemand in je netwerk die hierin geïnteresseerd zou kunnen zijn? Meld dit dan aan Carla de Haas via c.d.haas@lumenswerkt.nl.  Zij zal de eerste kennismakingsgesprekken doen en de functie verder toelichten. Hierna zal een gesprek met de leden volgen. Ook met vragen kun je bij haar terecht.

Diversiteit is uitgangspunt bij de uiteindelijke selectie, zodat de raad een brede afspiegeling gaat worden van de inwoners uit ons hele werkgebied.