Nieuws

Woensdag 18 december actie in centrum Eindhoven!

Be someones lifeline! SAMEN TEGEN MENSENHANDEL

Dit jaar staat Serious Request in het teken van mensenhandel. Dit mogen we niet zonder ondersteunende actie voorbij laten gaan, want we willen graag laten zien dat wij als ketenpartners vanuit Eindhoven en de randgemeenten, samen optrekken in de strijd tegen mensenhandel.

Op woensdag 18 december 15.30 u.

komen we daarom met zoveel mogelijk partners, collega’s, vrienden, inwoners, ervaringsdeskundigen, jongeren en studenten bij elkaar op het Stationsplein in Eindhoven. Daar vormen we samen een HUMAN CHAIN door het centrum van Eindhoven. Middels een ketting zitten wij dan aan elkaar vast, als slachtoffers die vastgeketend zitten in het web van uitbuiting. Op weg naar het 18 Septemberplein, creëren we zo symbolisch AWARENESS rondom de strijd tegen mensenhandel.

Op het plein zal van alles te zien en te horen zijn, waaronder het verhaal van 2 slachtoffers die hun ervaringen vertaalden in een lied dat over hun pijn en ervaringen gaat, maar dat vooral ook oproept tot actie.

Veel mensen hebben het niet door, maar criminele uitbuiting , seksuele uitbuiting en arbeidsuitbuiting gebeuren vaker dan je denkt. Door middel van deze actie willen wij aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp.

Loop op 18 december met ons mee en steun de strijd tegen mensenhandel!

Delen en doneren kan natuurlijk ook via deze link.

Deze actie wordt uitgevoerd ter ondersteuning van Serious Request 2019, door stagiairs van de opleidingen Social Work van Fontys, Sociaal Cultureel Werk van SUMMA en stagiairs van andere opleidingen. De actie wordt ingezet op initiatief van Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie van Lumens.

Voor meer informatie over deze actie:

Daniëlle van Went
Zorgcoördinatie Mensenhandel bij Lumens
d.v.went@lumenswerkt.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht