Nieuws

TUNE NU IN! PODCASTS ‘LOCAL HEROES’ EINDHOVEN

Luister nu naar de persoonlijke en inspirerende verhalen van onze eigen lokale helden! Over samenwerking, veerkracht en het werken aan een mooie toekomst, ook tijdens corona.

PODCAST 1 – ‘Hoodprotectors en The Hunt’ met Fouad Arrabbany (Dynamo Jeugdwerk van Lumens). Met passie en liefde spreekt jeugdwerker Fouad Arrabbany over hoe hij jongeren zelf het verschil liet maken in hun wijk: van slopen naar beschermen en een mooie Nieuwjaarsnacht.

PODCAST 2 – Catharina Ziekenhuis met Geranne Engwirda – bestuurder en Ishmael Nadal, IC en SEH verpleegkundige. Zij laten de rauwe werkelijkheid voelen van de zorg tijdens corona: de naakte realiteit en de hoop en kracht van samen doen. Helpen omdat niet helpen geen optie is.

PODCAST 3 – Stichting Sociaal Solidair met Conny Oosterhout-Smits en Annie Giroldi-Toeback. Over solidariteit in tijden van crisis. LocalHeroes Conny en Annie zetten zich dagelijks in voor mensen met een laag inkomen en gaan net zolang door totdat het lukt, mét de nodige humor.

PODCAST 4 – Cultuurpodium De Pul en Stichting No Guts No Glory met Stefan School. Hij haalt fietsend geld op waarmee bijzondere belevenissen voor mensen met kanker en hun mantelzorgers mogelijk gemaakt worden én waarmee hij cultuurpodia steunt, die al meer dan een jaar gesloten zijn. Stefan wordt gezien als een levende ‘mascotte’ en geeft de kansen die hij zelf kreeg weer door aan anderen.

Beluister nú hun prachtige verhalen en laat je inspireren door hun onbegrensde optimisme en motivatie.

Concept: Suna Producties – Suna Karaca en Nancy van Loon van Lumens
Local Heroes: Marjo Dankers en Diana van den Eijnden van Eindhoven Doet
Interviews: Lowie van Rooij en Ineke Hurkmans
Studiolocatie: de Effenaar

 

Ga naar Nieuwsoverzicht