Nieuws

Tech Playgrounds krijgen 5.000 euro van Jet-Net@TechNet

Met een donatie van 5.000 euro van Jet-Net@TechNet ondersteunt deze landelijke organisatie de missie van Tech Playgrounds om jeugd naschools ruim baan te bieden voor het ontwikkelen van hun technische vaardigheden. De Tech Playgrounds zijn onderdeel van Dynamo Jeugdwerk. 

De Tech Playgrounds zijn blij met de onverwachte steun. Ze gaan het geld inzetten om nog meer jeugd bekend te maken met de wekelijkse trapveldjes voor jonge techies in alle stadsdelen van Eindhoven en Best. Laagdrempelig, want deelname kost een euro en is mogelijk voor alle jeugd vanaf zeven jaar.

Senior projectleider Yoes Aaroub van Jet-Net@TechNet over de donatie: “We vinden we dit een prachtig initiatief, omdat er enerzijds bedrijven als VDL, Brunel, Philips, Brainport Industries en ASML verbonden zijn en anderzijds jongeren meer bekend worden gemaakt met o.a. programmeren, lassen, solderen en mechatronica.”

Ook tijdens corona draaien de werkplaatsen van de Tech Playgrounds zoveel mogelijk door. Juist als je veel achter je beeldscherm zit en veel dingen worden afgelast is het extra leuk om naschools of na je werk lekker met je handen te werken, al is het nu op 1,5 meter afstand met een mondkapje op. Er wordt in het HQ Lindenlaan bijvoorbeeld gewerkt aan het Precious Plastic Project. Daarin worden machines gebouwd om plastic te gaan recyclen. In wisselende samenstellingen werken er zo’n tien tot vijftien jongeren en vrijwilligers aan, ze leren bijvoorbeeld draaien en lassen en werken met elektronica.

Ook de vier robot-teams zijn druk bezig voor de wedstrijden die hopelijk in 2021 weer doorgang krijgen. Vrijwilligers werken ondertussen aan projecten die tijdens een lockdown vanuit huis in een virtuele omgeving gedaan kunnen worden en jongeren bouwen aan servers om samen ook online games als Minecraft te kunnen spelen. De donatie van Jet-Net@TechNet komt goed van pas om deze projecten meer bekendheid te geven bij scholen, wat ontbrekende hardware te kopen en promotiemateriaal te maken. “Het is belangrijk dat docenten en mentoren van alle scholen deze community kennen. Jongeren die van sport houden worden lid van een sportclub, techneuten kunnen bij ons terecht. Omdat de werkplaatsen door jeugdwerkers worden georganiseerd kunnen we alle jongeren goed begeleiden, ook als het thuis of op school lastiger gaat. We zien veel jeugd enorm opleven omdat ze eindelijk anderen met dezelfde interesse leren kennen en zelf ook nieuwe dingen leren van de vrijwilligers.”

Meer lezen over de meedoen in de Tech Playgrounds kan op de vernieuwde site: www.techplaygrounds.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht