Nieuws

Tech Playgrounds helpt Catharina ziekenhuis aan 200 houders voor gezichtsmaskers

Slim samenwerken om zoveel mogelijk (kwetsbare) mensen kansen te bieden. Die filosofie kenmerkt onze organisatie en dat blijkt maar eens te meer.uit de activiteiten van Tech Playgrounds dit weekend. Dankzij het inzetten van het netwerk en benutten van ieders mogelijkheden, hebben vier vrijwilligers van Tech Playgrounds afgelopen weekeinde binnen 36 uur 200 houders voor spatschermen voor medici van het Catharinaziekenhuis Eindhoven gemaakt!

Via oud-vrijwilliger Sjoerd van Hack Glow belde biomedisch technoloog Anne Vrancken van het Catharinaziekenhuis vrijdagochtend met de vraag of de lasersnijder in het Tech Playgrounds HQ Lindenlaan ingezet kon worden voor het maken van een door haar ontwikkelde houder.

Daar hoefde Fleur Besters van Tech Playgrounds natuurlijk niet over na te denken: “Dat gaan we regelen. Zeker omdat ik wist dat onze vrijwilliger Roel Brouwers, instrumentenmaker bij de TU/e, en mijn eigen man Joep Kolijn hier wel te porren voor zijn, net als onze zoon Tim. Want ik kan het wel regelen, maar kan de lasersnijder (nog) niet bedienen. Vrijdag om 16.00 uur startten we met het proefdraaien, testen, heel veel klooien en een bord friet en paar uur later was het gelukt! Zaterdag hebben we ongeveer tien uur gedraaid en was de partij klaar. Vandaag gebruiken de eerste medewerkers van de eerste hulp en verpleegafdelingen de spatschermen! Apetrots zijn we. Maar vooral dankbaar dat we iets kunnen doen.”

Klik op deze link voor een sfeerimpressie

Zeker in deze uitdagende tijd, blijven we zoveel mogelijk bijdragen aan het welzijn van alle inwoners van Eindhoven en de regiogemeenten. Hiervoor zoeken we samen met partners, vrijwilligers en inwoners naar creatieve oplossingen voor alledaagse en niet-alledaagse vragen.

Bel met ondersteuningsvragen (040) 219 33 00

Ga naar Nieuwsoverzicht