Nieuws

’t Bellefort uitgeroepen tot Plek van Geluk

´t Bellefort uitgeroepen tot Plek van GelukVraag een Eindhovenaar in de buurt van het Philipsdorp waar hij of zij gelukkig is en de kans is groot dat het antwoord ‘in ’t Bellefort’ luidt.

Op 30 maart wordt wijkcentrum ’t Bellefort officieel uitgeroepen tot een van de 11 Geluksplekken van Eindhoven. Dat de plekken door de inwoners zelf zijn voorgedragen, maakt deze titel extra speciaal.

Leo Bormans onthult Geluksplekken In de aanloop naar ‘Geluk voor Eindhoven’, de themaweek (16 tot 20 maart) van Fontys en het Parktheater, zijn studenten van Fontys Hogeschool
HRM en Psychologie op zoek gegaan naar Geluksplekken in Eindhoven. Dit onder supervisie van de Belgische Geluksambassadeur Leo Bormans. Uit interviews met inwoners van de stad, maar ook uit reacties via mail en twitter, zijn 11 Geluksplekken naar voren gekomen.
Deze worden op 30 maart door Leo Bormans onthuld in de Wasven Boerderij en aangeboden aan de stad Eindhoven, vertegenwoordigd door wethouder Mary Ann Schreurs.

Lumens Buurtruimten – voor en door bewoners Wijkcentrum ’t Bellefort is een van de wijkcentra van Lumens Buurtruimten waar activiteiten plaatsvinden die voortkomen uit vragen vanuit de wijk, mede georganiseerd door de wijkbewoners zelf. Dat deze locatie is gekozen tot een van de 11 Geluksplekken van Eindhoven, bewijst wel hoe belangrijk het is dat de bewoners een ‘eigen’ plek hebben waar zij hun activiteiten hebben en vooral waar zij elkaar kunnen ontmoeten.

Zoals zij zelf zeggen: “Wat ons hier gelukkig maakt? Dankbaarheid, samenzijn. Sociaal contact. Het gevoel van de glimlach. Leren van elkaar. Expressie. Gehoor geven aan gevoel. Eenvoud. Een warme wijk.”

Wil jij ook dat gevoel van geluk ervaren?
Kom eens langs en schrijf je in voor een activiteit. Creatief zijn bij De Kunsterij, een opleiding volgen tot clown voor bejaarden, zelf kaarten maken.

Je bent van harte welkom!

Ga naar Nieuwsoverzicht