Nieuws

Samen met regio Eindhoven verder bouwen aan preventie criminalisering

In de regio Eindhoven heeft jeugdwerk de ruimte om in de leefwereld van de jongeren actief te zijn en is het jongerenwerk niet naar de jeugdzorg-kant georganiseerd: een keuze waarop we allemaal trots mogen zijn! Nu nog samen de beweging maken naar de inzet van jongerenwerk in DE SOCIALE CONTEXT van o.a. school en gezin. Vooral zo kunnen we gericht vanuit preventie bijdragen aan het voorkomen van criminalisering van jeugd, van schooluitval én van zorgzwaarte.

Dynamo Jeugdwerk werkt nu vooral in de vrije tijd van jongeren aan talentontwikkeling. Er is veel winst te behalen in samenwerking mét en op scholen. Op het voortgezet- en beroepsonderwijs werken schoolmaatschappelijk werkers van Lumens aan de al bekende hulpvragen van jongeren. Toegevoegde waarde van jeugdwerkers is juist het signaleren van problemen vóórdat jongeren zelf aan de bel trekken. Het constant doen van een reality check bij jongeren en hen vanuit contact en vertrouwen binnen hun eigen leefwereld direct alternatieven bieden.

Lees hier de noodkreet van Sociaal Werk Nederland in het ED van 8-11, aangevuld met reacties van partners in welzijn uit de regio Zuidoost-Brabant.

Verder praten over dit onderwerp?

Neem contact op met Nancy van Loon, manager Lumens, 06 20 44 66 36

 

Ga naar Nieuwsoverzicht