Nieuws

Prijs Beste Buurtidee uitgereikt

Lumens Groep gelooft in de zelfstandigheid en creativiteit van bewoners. Daarom organiseerden we ook dit jaar weer de prijs voor het Beste Buurtidee. Deze prijs bestaat uit drie maal een bedrag van € 2.000,-voor de beste buurtinitiatieven van bewoners in ons werkgebied.

Prijs Beste Buurt idee uitgereiktOp 30 juni om 16.30 uur werden in Jongerencentrum Dynamo door Lenie Scholten, wethouder van zorg, welzijn en armoedebeleid, de drie winnaars met het beste buurtidee bekendgemaakt.

Uitdaging

Vanuit de ervaring dat bewoners geweldige ideeën hebben om hun buurt beter, mooier, gezelliger of veiliger te maken, stelt de Lumens Groep een deel van haar budget beschikbaar voor de realisatie van enkele buurtinitiatieven. De Prijs voor het Beste Buurtidee werd in 2014 voor het eerst georganiseerd. De inziendingen waren vorig jaar zo goed, dat voor deze editie besloten werd niet één, maar de drie beste ideeën te belonen met € 2.000,- elk. Met dit budget kunnen de buurtbewoners deze ideeën zelf tot uitvoering brengen. Zelfstandig, samen met buurtgenoten en op verzoek van de bewoners, met of zonder ondersteuning door professionals.

Winnaars gekozen uit nominaties cliëntenraad

Begin april heeft Lumens de uitdaging bekendgemaakt aan de bewoners. Tot 8 mei hebben zij gelegenheid gehad om hun ideeën in te zenden. Op 19 mei heeft de cliëntenraad van de Lumens Groep 9 genomineerden voorgedragen. Door hun stem uit te brengen konden bewoners zelf hun voorkeur uitspreken voor een van deze 9 buurtideeën. Vandaag zijn de drie winnaars met de meeste stemmen bekendgemaakt. (Klik op de link om een video van het buurtidee te bekijken ):

  1. Boomvlonder
    Verfraaiing van de buurt door een vlonder om de bevrijdingsboom in de Iriswijk.
  2. Samen aan tafel
    Eenzaamheid doorbreken door ouderen samen gezellig aan tafel te krijgen.
  3. Ver-Maak (Leeflab)
    Samen je kleding een tweede leven geven door het kunstzinnig te pimpen.

Wij wensen de winnaars veel succes bij de uitvoering van hun plannen!

Ga naar Nieuwsoverzicht