Nieuws

Oranje Fonds doneert €2.500,00 aan ‘Creaplein – Met Soep’ in Eindhoven!

‘Creaplein – Met Soep’ is bedacht door Nicole Zelissen, wijkwerker van Lumens en Wilma Schrijen, vrijwilliger en wordt iedere dinsdagmiddag georganiseerd aan het Vredesplein in Eindhoven.

Creaplein – Met Soep?

Wilma en Nicole vertellen: “In deze tijd is het zo belangrijk om een plek te hebben waar je lekker jezelf mag zijn. Niet alleen thuis, maar ook in contact met anderen. En waar je creatief bezig kunt zijn, terwijl je ondertussen gewone- dagelijkse zaken kunt bespreken. Bijvoorbeeld een brief van de gemeente waar je niks van snapt. Daar weet dan altijd wel iemand wel raad mee.”

Het initiatief is bedoeld om mensen een plek te geven om naartoe te gaan.

Nicole vervolgt: “Niet alleen maar thuis blijven zitten, maar je gewoon laagdrempelig tussen de mensen begeven, sociale contacten opdoen en je ervaring met hoe jij dingen aanpakt delen met anderen. Zo wordt er wekelijks met elkaar lief en leed gedeeld in een fijne sfeer waar tegelijkertijd gewerkt wordt aan mooie creatieve dingen. En je hoeft niet creatief te zijn, want dat ís iedereen écht al! En die creativiteit verkennen we samen met elkaar!”

Wilma en Nicole nemen meteen van de gelegenheid gebruik voor een warme oproep:

“Lust jij een bakske koffie met een kuukske? Of wil je creatief bezig zijn? Dat kan! Op dinsdagmiddag op het Vredesplein. En inderdaad: we sluiten af met soep of een andere verse warme maaltijd. Keigezellig toch?!”

De deelnemers van Creaplein – Met Soep vinden het super dat het Oranje Fonds hier hun medewerking aan verleent in de vorm van financiële steun. Nu kan het initiatief namelijk verder uitgebreid worden en continuïteit worden geborgd.

Creaplein – Met soep
Vredesplein Eindhoven
13.00 u. – 16.00 u. creatief (€ 2,00 bijdragen aan materialen)
tot 18.30 u. eten (€ 2,00 voor een warme maaltijd)
Gezelligheid: Gratis en voor niks, die maken we samen!

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer weten? Bel Nicole Zelissen, wijkwerker Lumens via 06 46 768 195

 

 

Ga naar Nieuwsoverzicht