Nieuws

ONZE LOCATIES BLIJVEN GEOPEND

Onze wijkcentra, jeugdcentra, contactpunten én Speelpark de Splinter blijven geopend. Als basis hanteren we hierbij de algemene richtlijnen zoals die voor iedereen gelden. Daarnaast worden deze op maat gemaakt van de mogelijkheden en ruimten per locatie. Wijkgerichte sociale activiteiten (ook van onze partners) en zorg krijgen voorrang. Onze horeca is wel gesloten, maar binnen de (hygiëne) richtlijnen zorgen we ervoor dat er koffie en thee klaarstaat. Ruimten waarin 30 personen kunnen plaatsnemen hebben allemaal een eigen aparte toiletvoorziening en middels tijdblokken wordt voorkomen dat groepen onderling met elkaar in contact komen bij bijvoorbeeld in- en uitgangen. Via de social media per locatie en op de locaties zelf worden bezoekers geïnformeerd en begeleid. Mondkapjes zijn op al onze locaties beschikbaar voor mensen die er geen bij zich hebben.

Sinds de eerste fase van corona hebben we veel geleerd en deze ervaringen nemen we steeds mee in het doorvoeren van de maatregelen binnen ons werk. Zo weten we dat eenzaamheid, psychische belasting, armoede en spanningen thuis een grote rol spelen in het leven van de mensen waarvoor we werken. De wijkcentra en jeugdcentra zijn het kloppend hart van de wijken en een belangrijk middel waarmee we ontmoetingen, dagbesteding, sport en cultuur toegankelijk kunnen houden voor iedereen.

Zoals altijd luisteren onze medewerkers naar de persoonlijke verhalen en vragen van inwoners. In de frontlinie werken wij digitaal waar dat kan, maar fysiek (ambulant / huisbezoeken) waar dat moet. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen en met de veiligheid voor inwoners en onze medewerkers voorop.

Achter ons telefoonnummer 040 219 33 00 zit een team van professionals klaar om direct te ondersteunen of gericht door te verwijzen naar een van onze partners.

Op onze website vind je informatie over onze dienstverlening, maar ook over de dienstverlening en platforms van onze partners.

Ga naar Nieuwsoverzicht