Nieuws

Lumens is ISO-gecertificeerd!

Gisteren hebben we onze ISO-certificering behaald! Wat ben ik trots op al onze medewerkers die ondanks alle uitdagingen die de coronapandemie met zich meebracht, deze geweldige prestatie wisten neer te zetten. Met speciale dank aan onze kwaliteitsmanager Eveline Geusen die dit traject van A tot Z zeer grondig heeft aangepakt en bijzonder strak heeft weten te coördineren.

2,5 jaar geleden hebben we besloten te gaan voor een kwaliteitssysteem om onze interne processen beter inzichtelijk, transparant en overdraagbaar te maken. We hebben gekozen om te gaan voor het ISO 9001 kwaliteitssysteem. Het eerste jaar was voornamelijk een jaar van voorbereiding en analyse waarin er achter de schermen hard gewerkt werd om ervoor te zorgen dat we allemaal ons werk beter konden gaan doen.

Het 2e jaar, waarin al onze medewerkers betrokken werden, werd lastiger vanwege corona. Hierdoor liepen sommige dingen vertraging op, maar toch verliep het proces over het algemeen vlot. Er was duidelijk een groot commitment bij iedereen om dit samen voor elkaar te krijgen.

Mede daardoor is het een geweldig traject geweest en dit houdt natuurlijk ook niet op. Het is een doorgaand proces waarin we samen blíjven leren, verbeteren en werken aan het duurzaam overdraagbaar maken van ons werk. Want dát is waar ISO om draait: het transparant maken van ons werk met en voor inwoners en de werkprocessen borgen zodat niet steeds opnieuw het wiel uitgevonden hoeft te worden. Door dit proces blijven we voor elkaar, voor de mensen waarvoor we werken, voor onze partners en in het hele sociale domein een goede kwaliteit leveren en zijn we herkenbaar in onze kwaliteit van werken. Een prachtige basis voor vertrouwen en verbinding: voor nu én voor de toekomst.

Jacqueline Vonk
Bestuurder Lumens

Ga naar Nieuwsoverzicht