Nieuws

Koning op bezoek bij De Dommel

Koning Willem-Alexander op bezoek bij De Dommel
Koning Willem-Alexander bracht vanmiddag een werkbezoek aan de wijk De Bennekel. Hij bezocht wijkcentrum en jongerencentrum De Dommel, woonde een voetbaltraining bij van Bennekel United, sprak met bewoners van de wijk en medewerkers van Dynamo Jeugdwerk Lumens Buurtruimten.

De koning was in Eindhoven op uitnodiging van wethouder Yasin Torunoglu van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie.

De Koning sprak met verschillende partijen over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven, in hoeverre mensen zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken.

1.    Training PSV United

In Spilcentrum De Bennekel woonde Koning Willem-Alexander een voetbaltraining bij van Bennekel United.
Dit jongerenteam maakt deel uit van PSV United, een motiverend pedagogisch programma gericht op talentontwikkeling van geselecteerde jongeren van 9 tot en met 18 jaar.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door een breed samenwerkingsverband, waaronder Dynamo Jeugdwerk, het Woonbedrijf en de Gemeente Eindhoven. Twee keer in de week krijgen de jongeren zij een training in de wijk waarbij zaken als respect en normen en waarden centraal staan. Verder dragen de kinderen bij aan een betere buurt en vervullen ze wijkopdrachten.

2.    Jongeren in wijk- en jongerencentrum De Dommel

Na dit bezoek ging de koning in wijkcentrum De Dommel in gesprek met jeugd en jeugdwerkers van Dynamo Jeugdwerk. Deze groep jongvolwassenen organiseert in het wijkcentrum activiteiten voor andere jongeren. Voorbeelden hiervan zijn een studiekamer,
een tienermiddag voor de basisschool en een jongerenavond voor het voortgezet onderwijs. Omdat koning Willem-Alexander veel belangstelling heeft voor hoe bewoners het samenleven in Nederland ervaren en wat het leven in de wijk prettig maakt, ging hij aansluitend in gesprek met buurtbewoners. Centraal stond de vraag wat er speelt in hun wijk en wat de mensen in de wijk bindt. Dit leverde een goed en informatief gesprek op tussen de aanwezigen en de Koning.

Dat de Koning dit werkbezoek brengt aan De Bennekel in Eindhoven is een compliment voor de bewoners, wijk, vrijwilligers en medewerkers die hier dagelijks samen leven en bouwen aan deze wijk. De deelnemers aan deze bijzondere middag zullen hier dan ook nog lang met veel genoegen aan terug denken.

Bekijk ook het videoverslag van Omroep Brabant.

Ga naar Nieuwsoverzicht