Nieuws

Jongeren Helmond-Eindhoven helpen jongeren in Bosnië! #samenwerktbeter

In het voorjaar van 2020 gaan 50 jongeren uit de regio Helmond-Eindhoven naar Bosnië. Ze gaan in Doboj de jeugdopvang helpen met het opknappen van huisvesting en organiseren van activiteiten. Hiermee bereiken ze 150 jongeren uit de regio Bijeljina, Banja Luka en Zavidovici.

Samen werkt beter
De deelnemers zijn in beeld gekomen bij jeugdwerkers, toen zij op zoek gingen naar jongeren die hun talenten graag willen inzetten voor anderen. Dynamo Jeugdwerk van Lumens en de jongerenwerkers van LEV-groep slaan voor dit project de handen ineen en gebruiken hun netwerk en voorzieningen om de jongeren te ondersteunen. De reis duurt 1 week: van 30 maart tot 5 april 2020.

Jongerencentrum Doboj
Het project in Doboj is aangedragen door Out of Area: de organisatie die zich al vele jaren succesvol inzet om jongeren een kans te geven het verschil te maken in Bosnië. https://www.outofarea.nl/

Het jongerencentrum Doboj is een instituut voor kinderen die ver van school wonen of waar geen onderwijs voor is. Ook kan het zijn dat de kosten om naar zo’n school te gaan voor hen te hoog zijn. Er wonen zo’n 150 jongeren van 15 tot 19 jaar. Het is er schoon, maar oud en er is veel achterstallig onderhoud. Naast klussen zal er ook ingezet worden op het delen van talenten op het gebied van dans, muziek, theater, sport en spel.

Om het project financieel rond te krijgen zijn er, naast geld dat via sponsoracties van deelnemers bij elkaar wordt gebracht, ook geld en materiaal nodig om ter plaatse aan de slag te kunnen gaan. Voor de fondsenwerving wordt de inzet van de jongeren verwacht, waarbij samenwerken aan een gezamenlijk doel voorop staat.

Voorlichtingsbijeenkomst
Om nog meer jongeren de kans te geven om zich bij dit bijzondere project aan te sluiten worden er in november twee voorlichtingsbijeenkomsten gehouden.

Voor de regio Helmond
Dinsdag 5 november, 19.30 uur
Hoofdkantoor LEVgroep, Penningstraat 55

Voor de regio Eindhoven
Jongerencentrum TODO
Donderdag 7 november, 19.30 uur
Jacob van Wassenaerstraat 69, Best

De bijeenkomst is voor jongeren van 16-23 jaar die willen meedoen, maar ook voor ouders, vrienden, scholen en andere geïnteresseerden. Er wordt een presentatie gegeven waarin de veiligheid in de Bosnische regio’s aan bod komt en waar je antwoorden krijgt op al je vragen. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om in workshops actief bij te dragen aan de voorbereidingen.

Voor meer info:
Rik Konings
Projectmedewerker jeugdpreventie Lumens
06 84 66 66 76
r.konings@lumenswerkt.nl

Dynamo Jeugdwerk is onderdeel van Lumens

 

Ga naar Nieuwsoverzicht