Nieuws

Gratis workshops livestreamen voor jongeren bij Dynamo

Het leven van veel jongeren in Eindhoven speelt zich al maanden grotendeels online af. Lessen voor school of sport, een theatervoorstelling, alles volgen ze via livestreams. Dynamo draait het om! Vier groepjes van zes jongeren leren vanaf 18 maart in vier workshops om zelf te gaan livestreamen: Studio Waz Da. Bijzonder, want de workshops zijn live, in het pand van Dynamo Eindhoven.

Het is de aftrap van meer ruimte voor jongeren, buitenshuis. Dynamo krijgt voor het project ondersteuning vanuit de landelijke Maatschappelijke Diensttijd-gelden. Het idee achter de live-stream-workshops is dat de jongeren nu zelf kennis opdoen, die ze daarna als vrijwilligers kunnen gaan inzetten voor anderen. Bijvoorbeeld bij het streamen van een event op school of de sportvereniging, zodat ook anderen mee kunnen kijken. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om samen met gelijkgestemden te gaan oefenen met de professionele apparatuur van Dynamo.

“Ik ben blij dat we weer in ons pand Dynamo aan de slag kunnen met jongeren. We bereiken en inspireren onze jongeren tijdens de lockdown natuurlijk wel, maar nu kunnen ze weer echt zelf aan de slag in Dynamo. En het mooie is dat ze hun nieuwe kennis weer meenemen naar hun wijken en buurten in de stad, om daar zelf te gaan helpen,” zegt Susan van de Wittenboer, manager Dynamo.

Deelname aan de workshops is gratis. De jongeren krijgen les van jonge docenten, die zelf ervaring hebben opgedaan bij Dynamo en andere poppodia. In de laatste les is er voor iedere deelnemer een finale-opdracht, waarin ze laten zien wat ze hebben geleerd over licht, geluid en het streamen zelf. Daarna krijgen ze een certificaat, waarmee ze kunnen laten zien dat ze de basisvaardigheden beheersen.

Bij succes wil Dynamo de cursus vaker gaan aanbieden. Ook wordt gewerkt aan andere projecten, waarin jongeren maatschappelijk actief kunnen worden.

Jongeren kunnen zich aanmelden via https://tinyurl.com/studiowazda

Meer weten?
Boukje van der Zijden
Dynamo b.vd.zijden@dynamo-eindhoven.nl | www.dynamo-eindhoven
Dynamo is onderdeel van Lumens

Ga naar Nieuwsoverzicht