Nieuws

Frisse herstart BiebMensfort in wijkcentrum de Werf! Half oktober feestelijke opening

Omdat het praktijkbureau van de Sociaal Cultureel Werk (SCW) opleiding van het SUMMA College gaat onderhuren in wijkcentrum De Werf, is in goed overleg tussen Lumens en alle betrokken vrijwilligers besloten om de BiebMensfort binnen de Werf onder te brengen op een andere locatie.

De zeer betrokken vrijwilligers van de BiebMensfort hebben ervoor gezorgd dat binnen 1 dag alle boeken verhuisd én opnieuw ingedeeld zijn. Lumens kon hen voorzien van nieuwe voorzieningen en materialen, om hen te ondersteunen in deze frisse herstart.

De nieuwe locatie betekent ook meteen nieuwe openingstijden voor de Bieb:

Maandagochtend 10.00 – 12.00 uur
Woensdagavond 19.00 – 20.00 uur
Vrijdagochtend 10.00 – 12.00 uur

Ondertussen gaan 15-20 SCW stagiairs en hun docenten, binnen een overeengekomen meerjarige samenwerking met Summa in de Werf, actief aan de slag met het bevorderen van de leefbaarheid binnen Mensfort. Hiervoor gaan ze samenwerken met bewonersinitiatieven uit Mensfort, Dynamo Jeugdwerk, het wijkcentrum en jongerencentrum de Energy.

Deze samenwerking past precies in de Inspireren Leren Werken methodiek van Lumens en ontwikkelingen vanuit het onderwijs, die studenten steeds meer praktijkervaring willen laten opdoen tijdens hun studie, om zo beter voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt.

De feestelijke heropening van de BiebMensfort zal medio oktober plaatsvinden.

BiebMensfort
Wijkcentrum de Werf
van der Werffstraat 14
Eindhoven

Meer weten?
Neem contact op met Maarten van Ham
06 526 35 137
m.v.ham@lumenswerkt.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht