Nieuws

Dynamo, Speelpark de Splinter en de Berenkuil uitgeroepen tot geluksplek!

En óf Inspireren, Leren en Werken gelukkig maakt!
Vandaag, 12 mei, hebben Fontys Hogescholen en het Parktheater Eindhoven, samen met de Belgische geluksambassadeur Leo Bormans, de 14 nieuwe geluksplekken van Eindhoven onthuld. Tot de nieuwe geluksplekken behoren maar liefst twee locaties van Lumens: Dynamo en Speelpark de Splinter. Ook uitgeroepen tot plek van geluk is ‘De Berenkuil’. Hier heeft Step In The Arena, onderdeel van het Dynamo-evenement Emoves, een groot aandeel in gehad. Wijkcentrum ’t Bellefort werd in 2015 al tot geluksplek benoemd waarmee Lumens maarliefst 4 van de 25 bekroonde geluksplekken op haar conto mag schrijven.

Het onderzoek naar de geluksplekken vond plaats in het kader van ‘Geluk voor Eindhoven’, de themaweek die het Parktheater en Fontys dit jaar voor de tweede keer organiseerden. De geluksplekken zijn een cadeau van Fontys en het Parktheater aan de stad. Bezoekers vinden er tips en opdrachten die bijdragen aan een gelukkiger leven. De Eindhovense geluksplekken en de bijbehorende opdrachten zijn verzameld in een brochure die verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor en bij de meeste geluksplekken zelf.

Zowel Dynamo als Speelpark de Splinter zijn plekken die bruisen van jeugdig enthousiasme voor een uiteenlopend publiek. De Berenkuil inspireert als de Eindhovense locatie waar streetart en urban lifestyle tot bloei komen.

Lumens focust op jeugd en buurten. We werken volgens een unieke filosofie, Inspireren Leren Werken (ILW), die diep verankerd is in het DNA van onze organisatie. Deze geluksplekken zijn daar een prachtig voorbeeld van. Zo inspireren we je, zodat je je passie ontdekt. Die inspiratie en passie zet je om in kennis en vaardigheden. En daarmee beschik je over een uitstekende opstap naar een zelfstandig bestaan, op de arbeidsmarkt, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger. Een goede basis om geluk te vinden, zo blijkt.

Benieuwd wat deze nieuwe geluksplekken voor jou kunnen betekenen? Kom het zelf ervaren, iedereen is welkom!

Dynamo, Catharinaplein 21
www.dynamo-eindhoven.nl

Speelpark de Splinter, Rode Kruislaan 2
www.speelparkdesplinter.nl

De Berenkuil
Insulindeplein, Eindhoven

Ga naar Nieuwsoverzicht