Nieuws

Dynamo Jeugdwerk zet met pilotproject vroeg in op preventie armoede

Alleen door samen te werken met inwoners in en vanuit de wijken weet je welke vragen er spelen. Samen met hen kun je vervolgens gericht zoeken naar een oplossing. Zo ontstaan de beste ideeën dichtbij de vraag. ZakgeldKanjers, een project van Dynamo Jeugdwerk, is een voorbeeld van zo’n goed idee. 

Lumens zet in haar dienstverlening breed in op het thema armoede & meedoen. Een thema dat zich vanuit ons werk als aandachtsgebied vanzelf aandiende en dat dit jaar alleen maar groter lijkt te worden. Vanuit dit thema en geïnspireerd door haar bezoekertjes bedacht Monique Kuijten, sociaal beheerder van ons jongerencentrum De Hangar in Meerhoven, het project ZakgeldKanjers.

In dit project leren kinderen uit de bovenbouw van de basisschool al vroeg om te gaan met geld. Ook leren ze hoe fijn het is om zelf geld te verdienen en hoe je keuzes maakt in je uitgaven. Door klusjes te doen bij lokale ondernemers verdienen ze hun eigen zakgeld en spelenderwijs leren ze de voordelen van sparen. De Rabobank Eindhoven sponsort het zakgeld voor de pilot (met 27 deelnemers!), maar we hopen dat ZakgeldKanjers straks uitgerold kan worden over alle wijken en buurten in Eindhoven.

Het ED interviewde Monique over dit project. Hier lees je het hele artikel.

Meer weten over ZakgeldKanjers?
Monique Kuijten
M.Kuijten@dynamojeugdwerk.nl

 

Ga naar Nieuwsoverzicht