Nieuws

DYNAMO JEUGDWERK organiseert 1e FIFA20-stadsfinales van Eindhoven

Donderdag 30 januari: Wie is de beste FIFA-speler van Eindhoven?

In oktober 2018 is Dynamo Jeugdwerk zich actief gaan richten op de gaming wereld. Doelstelling hierbij was een brug te slaan naar een groeiende jeugdcultuur waar sociaal isolement van jongeren kan leiden tot gameverslaving. Deze beweging resulteerde in een nieuw jongerenplatform binnen Dynamo Jeugdwerk: Level Up 040. Een platform voor gaming activiteiten én voor voorlichting.

Natuurlijk was het bij Dynamo Jeugdwerk altijd al mogelijk om gewoon (samen) te gamen binnen de jongerencentra. Vanuit de wens om hier een extra dimensie aan toe te voegen sloten zij Jeffry van Geel, gaming expert bij NWTV, aan. In samenwerking met NWTV en Jeffry’s specifieke kennis over de historie van gamen, ervaring en praktijkvoorbeelden kon deze wens vertaald worden naar een concrete aanpak voor jeugdwerk.

De afgelopen periode zijn hieruit al verschillende initiatieven ontstaan zoals Real Life Fortnite, Fifa Masters (stedelijk), voorlichtingen voor ouders en op scholen en nu, als kers op de taart, de eerste stadsfinales van FIFA20.

Jongeren worden binnen het platform Level Up 040 aangesloten bij bestaande communities, maar vinden ook hun weg in de audiovisuele wereld, die hen mogelijkheden biedt vanuit hun eigen talenten en interesses. Zo ontdekken ze hun talenten op het gebied van bijvoorbeeld filmen en vloggen. Dynamo Jeugdwerk ondersteunt hen in het verder ontwikkelen van deze skills, wat leidt tot meer zelfvertrouwen in het actief nastreven van hun drijfveren en passies.

Hicham Akel, jeugdwerker in Gestel en Woensel-Zuid, vertelt:
“Binnen gaming is veel gesloten. Gesloten communicatie tussen gamers vanuit een ‘ik ben er niet’ houding en het vermijden van confrontaties in de ‘échte wereld’ met bijvoorbeeld hun ouders, leidt vaak tot nog meer vermijdgedrag en isolement. Door jongeren uit hun zolderkamer ‘koker’ te halen en aan te laten sluiten bij communities ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden en doen zij leerervaringen op. Bij Level Up 040 doen we dat door het opengooien van communicatielijnen en nóg meer de verbinding te leggen van headphone naar headphone. Jongeren gamen met elkaar, sluiten zich aan bij bestaande groepen, vormen zelf een nieuwe community of organiseren events. Dynamo Jeugdwerkers engageren in dit proces van community redzaam <> samen redzaam <> zelfredzaam en leggen accenten op de ontwikkeling van zelfvertrouwen en social skills, bijvoorbeeld door vlog workshops en het faciliteren van events.”

Jeffry van Geel, gaming Expert uit Veldhoven en eigenaar van het platform NWTV.nl, vertelt:
“Alweer ruim twaalf jaar begeef ik me in de game-industrie van Nederland, maar ook in die van de wereld. Door de ervaring en kennis die ik heb opgedaan en de connecties die ik heb gemaakt weet ik als geen ander waar jongeren naar zoeken en behoefte aan hebben. Tevens zijn de lijntjes met consolefabrikanten en game-ontwikkelaars kort, waardoor het succes van Level Up 040 nog kansrijker wordt. Ik zet mijn kennis en tijd graag in om bij te dragen aan de maatschappelijke ontwikkeling van jongeren en deze stadsfinales zijn pas het begin van een veel bredere en grotere visie die NWTV en Dynamo Jeugdwerk hebben.”

De FIFA20 stadsfinales zullen plaatsvinden op donderdag 30 januari in het eSports Centre Eindhoven, Ingenieur Kalffstraat 313a. Van 16.00 uur tot en met 18.00 uur strijden de beste spelers van de verschillende stadsdelen tegen elkaar. Tevens kunnen deelnemers en kijkers verschillende andere activiteiten doen.

Voor meer informatie of een bezoek aan het evenement neem je contact op met Jeffry van Geel via info@levelup040.nl

Kijk ook op:
https://www.facebook.com/Levelup040/
https://www.instagram.com/levelup040/
Dynamo Jeugdwerk is onderdeel van Lumens.

 

Ga naar Nieuwsoverzicht