Nieuws

Dynamo Jeugdwerk nieuwe regiopartner van Stichting Techniekpromotie

Dynamo Jeugdwerk neemt de jarenlange regionale samenwerking in Eindhoven met Stichting Techniekpromotie over van Fontys.

Jaarlijks nemen bijna 10.000 kinderen deel aan de FIRST® LEGO® League. Waarvan ruim 7.000 kinderen deelnemen aan de regionale en landelijke finales. Deze evenementen zijn de kers op de taart voor alle teams die vol enthousiasme ontdekken hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast leren ze samenwerken, innoveren, presenteren en lol hebben met elkaar.

Stichting Techniekpromotie werkt in heel Nederland samen met regiopartners om kinderen van 9 t/m 15 jaar kennis te laten met techniek. De FIRST® LEGO® League is een onderdeel van de doorlopende leerlijn van Stichting Techniekpromotie en laat kinderen zelf ervaren dat techniek leuk en voor iedereen mogelijk is. Het begon met teams van basisscholen, maar is inmiddels uitgebreid met vriendenteams en teams uit de Buitenschoolse Opvang en lokale initiatieven.

Een van die lokale initiatieven is tot stand gebracht door Dynamo Jeugdwerk, met als resultaat de Tech Playgrounds (tech-trapveldjes) waar jongeren na schooltijd o.a. kennismaken met techniek en robotica. Een hele mooie basis voor een samenwerking tussen Stichting Techniekpromotie en Dynamo Jeugdwerk.

Fontys heeft 10 jaar lang in Eindhoven de jaarlijkse regiofinale van de FIRST® LEGO® League met grote inzet, veel enthousiasme en tot volle tevredenheid georganiseerd en Stichting Techniekpromotie was erg blij met de samenwerking. In al die jaren hebben tienduizenden kinderen met veel spanning en plezier aan het programma deelgenomen. In de voorbereidingen er naartoe hebben ze zichzelf ontwikkeld en veel geleerd. Tijdens de finales hebben ze ook als team het beste van zichzelf laten zien op het gebied van samenwerken, presenteren en LEGO® robots programmeren. Dit regiopartnerstokje wordt nu overgedragen aan Dynamo Jeugdwerk. Stichting Techniekpromotie is erg blij dat zij als nieuwe regiopartner de finales in de regio Eindhoven de komende jaren op hun eigen manier gaan vormgeven.

Manager Jeugd Nancy van Loon: “Ik ben ontzettend blij dat we vanuit Dynamo Jeugdwerk de organisatie van de FIRST LEGO League regiofinale gaan overnemen van Fontys. Met een groot event als dit komt onze werkwijze Inspireren Leren Werken echt goed uit de verf. 365 dagen per jaar met je passie bezig zijn en wanneer de kans daar is dit uitvergroten op een podium. Zo creëren we helden waar jeugd weer door geïnspireerd raakt. De jeugd in de Tech Playgrounds kan niet wachten tot het zover is…en ik ook niet!”

Fleur Besters, aanjager Tech Playgrounds: “De Tech Playgrounds maken techniek als laagdrempelige hobby mogelijk voor jeugd in onze regio. Er zijn al twee teams van enthousiaste jeugd uit de hele stad die meedoen aan de FIRST LEGO League. Zij kunnen niet met hun school meedoen aan dit geweldige event, maar hebben via de Tech Playgrounds toch de kans. Een van deze teams haalde vorig seizoen in de regiofinale zelfs meteen de robotfinale!”

Op 1 december 2018 gaan de Tech Playgrounds samen met de ervaren vrijwilligers en nieuwe talenten de eerste regiofinale neerzetten. “We gaan al onze vrijwilligers en jeugd, ook van andere communities van Dynamo Jeugdwerk, inzetten om er een geweldig feest van te maken in het Dynamo-pand in de Eindhovense binnenstad. Daar waar anders bands optreden, stralen nu de techniekhelden uit onze regio.”

Vragen? Stel ze aan Fleur Besters via fleur@fleurbesters.nl

http://firstlegoleague.nl/

http://www.techniekpromotie.nl/

http://www.techplaygrounds.nl

http://www.dynamojeugdwerk.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht