Nieuws

Dynamo Jeugdwerk gaat KEIHARD voor de stad!

Dynamo Jeugdwerk startte op zaterdag 29 januari met de actie ”Ik ga keihard voor mijn stad”. Deze actie volgt op de eerdere actie die rond de jaarwisseling ingezet werd: “Ik ga keihard”. Hiermee zetten medewerkers vanuit verschillende dienstverlening van Lumens (Dynamo, Dynamo Jeugdwerk Eindhoven, Waalre en Bergeijk, Expertisecentrum Mensenhandel, Speelpark de Splinter, Eindhoven Doet, Preventief Jeugdbeleid in Best, Schoolmaatschappelijk Werk en de Pedagogisch Ondersteuners) een uitdagend programma neer voor jeugd en gezinnen, als alternatief voor vuurwerk. Deze actie werd na de rellen van 24 januari opgevolgd door de breed gedragen actie “ik ben keihard tegen geweld”. Nu werd het tijd om hieraan een flinke positieve draai te geven door keihard ’tegen’ om te buigen naar keihard ‘voor’: Ik ga KEIHARD voor mijn stad. Studio040 was bij de start van de actie, zie hun reportage onderaan dit bericht.

Jeugdwerkers en regisseurs van Dynamo & Dynamo Jeugdwerk plaatsten afgelopen zaterdag (graffiti)tags door de hele stad. Met “Ik ga KEIHARD voor mijn stad” willen zij bewustwording creëren bij de jeugd en hen alternatieven bieden. Wesley Netten, jeugdwerker in stadsdeel Gestel: “We zijn allemaal inwoners en uiteraard zijn wij  trots op onze stad. Laten we er dan ook samen voor zorgen dat zij ook heel blijft.”

Corona heeft het leven van de jongeren enorm veranderd. De beperkingen, het gemis van ontmoeting, het wegvallen van vaste structuren, het moeten meebewegen met constante veranderingen en het ontbreken van perspectief: Het valt voor jongeren niet mee om hiermee om te gaan.

Dynamo & Dynamo Jeugdwerk hebben de afgelopen maanden samen met de jeugd vooral gedacht in kansen en hebben hierop met veel creativiteit ingezet. Wesley zegt hierover: “Wij zien zoveel jongeren in moeilijke thuissituaties, die in armoede leven maar die ondanks dat ontzettend hun best doen en die ondanks alle beperkingen op een positieve manier actief blijven in en voor deze stad.”

Het blijven aangaan van het gesprek met alle jeugd, ook over het geweld van vorige week is een taak die Dynamo Jeugdwerk heel serieus neemt. “We móeten oog blijven houden voor elkaar, voor de uitdagingen waarvoor we staan en elkaar hierin juist ondersteunen”, stelt Wesley.

Bekijk hier de opnamen die Studio040 zaterdag 29 januari maakte.

Wil je verder geïnspireerd worden door onze Dynamo Jeugdwerkers? Neem contact op via info@dynamojeugdwerk.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht