Nieuws

De Lumens Groep meteen naar trede 1 van de PSO!

PSO prestatieladder socialer ondernemenDe Lumens Groep heeft het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) trede 1 behaald. Dit keurmerk maakt zichtbaar dat Lumens Groep niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in de eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Om de mate van sociaal ondernemen zichtbaar te maken heeft Stichting PSO-Nederland samen met TNO, Start Foundation en andere organisaties uit de markt het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. PSO stimuleert socialer ondernemen en creëert een duurzame social return. PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt.

De Lumens Groep en PSO

Nu de Lumens Groep trede 1 van de PSO heeft behaald, is de ambitie om een trede hoger te stijgen. Daarmee krijgen nog meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie een kans krijgen, wat helemaal past bij de doelen van de Lumens Groep.

Karin Kelder, peoplemanager en verantwoordelijk voor de PSO-certificering binnen Lumens Groep: “Een belangrijk doel van onze organisatie is om de economische en maatschappelijke zelfstandigheid van mensen te bevorderen. Het is natuurlijk prachtig als je dan via deze certificering kunt laten zien dat je daar als organisatie ook zelf aan bijdraagt. We hebben hier altijd aandacht voor gehad, maar kunnen dit nu ook concreet maken. De uitdaging is om hierop verder te bouwen en te kijken hoe we ons maatschappelijk effect ook op dit gebied uit kunnen bouwen.”

Meer informatie over de Prestatieladder Socialer Ondernemen?
http://www.pso-nederland.nl/

Binnenkort zal Lumens Groep samen met partners in Eindhoven een symposium organiseren over de betekenis van PSO.

Wilt u op de hoogte worden gehouden, laat het even weten via
m.arts@lumensgroep.nl

Ga naar Nieuwsoverzicht