Nieuws

Dynamo Jeugdwerk organiseert het ‘Grote-Wat-Als-Diner’

‘Jeugdwerkloosheid in Eindhoven; wat als we nou eens niet weg kijken, maar verder kijken?’ Onder dit motto organiseert Link2Work040 eb Dynamo Academy (projecten van Dynamo Jeugdwerk) samen het ‘Grote-Wat-Als-Diner’ met als doel jongeren, werkgevers en partners aan elkaar te verbinden.

Jeugdwerkloosheid vormt een grote bedreiging voor onze economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling. Wie vroeg buiten de boot valt haalt dat later niet meer in. En dan te bedenken dat jongeren de levensverzekering van een stad vormen. Toch worstelen veel grote steden met de aanpak van dit probleem.

In Eindhoven doen we het natuurlijk op onze eigen manier. En met succes. Via Link2Work040inspireren succesvolle jongeren andere jongeren om uit de uitkering te blijven en werk te maken van hun talent. Direct en aan de basis. Dat raakt jongeren in hart en ziel. Dat is waar wij dagelijks mee bezig zijn: impact creëren bij jongeren en bij potentiële werkgevers om zaken anders aan te pakken.

Met Link2Work040 en Dynamo Academy laten we jongeren ontdekken wat ze wél kunnen met hun talent. We helpen ze op weg naar hun droombaan. Via Link2Work040 en Dynamo Academy krijgen jongeren de kans om een ervarings- en opleidingstraject te volgen waarbij zij hun skills en netwerk uitbreiden. Dat brengt ze verder in hun keuze voor werk of opleiding. Hun zelfvertrouwen groeit en ze creëren hun eigen e-portfolio.

En daarbij zijn potentiële werkgevers, beleidsmedewerkers of mogelijke coaches van groot belang. Met hun netwerk, visie en kwaliteiten. Dat bewijst zich nog beter als zij weten hoe jongeren tegen werk aankijken. Dus “wat als…” we deze twee werelden met elkaar verbinden tijdens een gezamenlijk diner?

Wil je ook het perspectief van jongeren leren kennen. Meld je dan aan voor het “Grote-Wat-Als-Diner” en geniet van een heerlijke maaltijd geheel verzorgd door Robin Hood. Aanmelden doe je hier.

Ga naar Nieuwsoverzicht