Speelpraatgroep 9 – 12 jaar

Speelpraatgroep

Sociale Vaardigheidstraining

De speelpraatgroep heeft als doel het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden van kinderen tussen 9-12 jaar te vergroten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor kinderen die in sociaal-emotioneel opzicht vastlopen, die geen vriendjes (meer) hebben en geen zin hebben om naar school te gaan.

Voor wie is deze training?

Kinderen van 9-12 jaar

Kinderen uit de gemeenten Eindhoven kunnen deelnemen aan deze training. Zij moeten worden aangemeld via de GGD, door een leerkracht of intern begeleider van de school.

De groep bestaat uit 8 tot 10 kinderen en wordt begeleid door een trainer van Lumens, die tevens de intake en de evaluatie doet.

 

Wat aan bod komt:

  • (oog)contact maken;
  • luisteren;
  • een gesprek voeren;
  • laten zien wat je voelt;
  • ontspannen in moeilijke situaties;
  • grenzen durven aangeven.

Werkwijze

Tijdens 8 bijeenkomsten van 5 kwartier wordt gepraat, geoefend en gespeeld. De kinderen leren op een speelse manier nieuwe vaardigheden. Ook leerkrachten en ouders krijgen informatie en advies, zodat zij de kinderen kunnen ondersteunen in hun veranderproces.

Aanmelden of meer info

De trainingen voor oktober zitten helaas al vol, maar meld je toch nu alvast aan voor de volgende mogelijkheid begin 2024. Je komt dan op de reservelijst. Mocht er nog iemand uitvallen, dan bellen we mensen op deze lijst als eerste.

De training is gratis, wordt op woensdag gegeven en start in week 43. De trainers zijn Marjo Dankers en Daphne Fuglisthaler.

Wanneer je kind wil deelnemen aan de training ontvang je een inschrijfformulier. De inschrijving is pas voltooid wanneer je het volledig ingevulde formulier hebt teruggestuurd naar de trainer en een bevestiging van inschrijving hebt ontvangen.

Patricia Bosman

Patricia Bosman

Schoolmaatschappelijk Werker

Mail voor meer info
Totaaloverzicht Trainingen