Zonder zorgen naar de middelbare

Plezier op School!

Zonder zorgen naar de middelbare

Zit jij in groep 8? En maak je je een beetje zorgen over je nieuwe school, omdat je bijvoorbeeld verlegen bent? Met de training ‘Plezier op school’, die 2 dagen duurt, leer je om met meer zelfvertrouwen een goede start te maken op de middelbare. Meld je nu aan!

Voor wie is deze training?

Kinderen uit groep 8

Dag 1: 

  • Naar het voortgezet onderwijs leuk of niet?
  • Je eigen gevoelens, gedachten en gedrag de baas worden, op een relaxte manier nieuwe vrienden maken!
  • ‘Stress, daar doen we niet aan.’ Hoe ga je daarmee om.
  • Hoe leer je stevig te staan, iemand aan te kijken en duidelijk te praten als je een praatje / contact maakt met iemand?

Dag 2: 

  • Opkomen voor jezelf! NEE leren zeggen.
  • Pesten: beter voorkomen dan genezen.
  • Social media: wat doe je wel / wat doe je niet!
  • Zelfverzekerd naar je eerste schooldag.

Werkwijze

Tweedaagse training voor kinderen in groep 8 die zich zorgen maken over de overstap naar de middelbare school. Naar behoefte van de ouders plannen we een evaluatie moment in.

Ongeveer 6 weken na de training vindt er een terugkomdag plaats.

Aanmelden of meer info

In Eindhoven wordt deze gegeven in Wijkcentrum De Dommel, Bennekelstraat 131 in Eindhoven. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Patricia Bosman: 06-15 95 74 82 of p.bosman@lumenswerkt.nl.

De training is gratis en start bij voldoende inschrijvingen op 22 en 23 augustus 2023. Voorafgaand aan deze training vindt een ouderavond plaats op 22 augustus.

In Best vindt de training plaats in JC Todo, Jacob van Wassenaer straat 69 in Best. De trainers zijn Vera van der Schans: 06 233 972 53, en Joyce van den Berg: 06 113 222 59. Wil je meer weten of je aanmelden voor de training in Best? Mail naar: best@lumenswerkt.nl

Meer info: www.plezieropschool.nl

Wanneer je kind wil deelnemen aan de training ontvang je een inschrijfformulier. De inschrijving is pas voltooid wanneer je het volledig ingevulde formulier hebt teruggestuurd naar de trainer en een bevestiging van inschrijving hebt ontvangen.

Totaaloverzicht Trainingen