Pak de VIBE!

Ben jij tussen de 12-18 jaar en wil je aan de slag met je talenten? Dan is Pak de VIBE het project voor jou. Je krijgt gratis workshops in een skill naar keuze en gaat daarna aan de slag als vrijwilliger op een leuke plek in de stad. Bij voldoende deelnemers kan je buiten schooltijd workshops volgen.

 

Pak de VIBE kan door scholen onder schooltijd ingezet worden als project vanuit de maatschappelijke diensttijd. Leerlingen krijgen acht tot tien weken workshops om aan de slag te kunnen als vrijwilliger. Deelname is gratis, zowel voor de scholen als voor de jongeren.

Soorten workshops

Je kan bij Pak de VIBE kiezen uit verschillende skills. We hebben workshops rond het organiseren van sportactiviteiten, leren livestreamen, evenemententechniek, theater en verhalen vertellen met video. De workshops worden verzorgd door Parktheater, Studio040, Dynamo en workshopdocenten van bijvoorbeeld Eindhoven Sport of Sint Lucas. Een jongerenwerker zorgt ervoor dat alle jongeren mee kunnen doen.

Pak de VIBE op school

Pak de VIBE kan ingezet worden binnen projectonderwijs, burgerschap of in een inspiratieweek. De workshops duren minimaal 2,5 uur en jongeren gaan geregeld op pad buiten de school, voor bijvoorbeeld activiteiten in Parktheater, Dynamo, Sint Lucas, basisscholen, sportclubs of bij Studio040.

Groepen bestaan uit 10 tot soms 15 jongeren. We kunnen in een lesperiode meerdere skills tegelijkertijd aanbieden, zodat er meer leerlingen tegelijkertijd mee kunnen doen. Het programma is voor alle schooltypes en leerjaren toegankelijk, er wordt wel enige zelfstandigheid gevraagd in verband met de activiteiten buitenschools. Scholen zorgen voor een docent of onderwijsassistent als achtervang.

Meer informatie:

Jongeren kunnen zich direct aanmelden via www.pakdevibe.nl Wil je als school het project inzetten onder lestijd? Neem dan contact op met projectleider Pak de VIBE, Fleur Besters, fleur@fleurbesters.nl

Totaaloverzicht Trainingen