Iets doen voor een ander

  5434

  Meer dan ooit krijgen we vragen van mensen die zichzelf graag op een of andere manier voor de samenleving in willen zetten. Gelukkig! Want de behoefte aan hulp is groot. Ook als je geen dokter bent kun je mensen uit je eigen netwerk of daarbuiten ondersteunen. Dat doe je al door zo nu en dan eens te bellen met mensen die heel de dag alleen zijn, of door boodschappen te doen voor de overbuurvrouw die op leeftijd is. We halen daar voldoening uit en ook dat is belangrijk.

   

  Doordat we heel de dag thuis zijn, daar werken, lesgeven, het huishouden draaien en constant met het hele gezin bij elkaar op de lip zitten, of doordat je juist heel de dag alleen bent kan het zomaar gebeuren dat er weinig tijd en energie over blijft voor leuke dingen. Terwijl dat juist nu heel belangrijk is! Het helpt ons namelijk fysiek en geestelijk gezond te blijven. En leuk kan ook nuttig zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk. Hoe dan ook, zingeving en vrije tijd zijn belangrijke aandachtsgebieden tijdens de corona-crisis. En als je wat ondersteuning kan gebruiken bij het invullen daarvan, mag je contact opnemen met onze professionals!

  Hier vind je een overzicht van de diensten die mogelijk antwoorden hebben op jouw vragen en linkjes naar websites en platformen die over deze onderwerpen gaan. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Dan mag je ons ook gewoon bellen. Wij gaan dan voor jou op zoek naar passende antwoorden.

  Eindhoven Doet
  Eindhoven Doet coördineert vrijwilligerswerk in Eindhoven en begeleidt organisaties bij de inzet van vrijwilligers. Eindhoven Doet beheert een vacaturebank voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken en mensen die vrijwilligers nodig hebben.

  Eindhoven: website Eindhoven Doet | Facebook | Instagram

  Jeugdwerk
  Jeugdwerkers zetten zich in voor jongeren door het organiseren van activiteiten waarbij ze een signaleringsfunctie hebben en extra aandacht voor jongeren die ondersteuning nodig hebben. De jeugdwerkers zijn tijdens corona extra actief omdat zij bedreven zijn in digitaal contact en zich realiseren dat jongeren in deze tijd extra aandacht nodig hebben. Ze verzinnen allerlei activiteiten om jeugd bezig te houden op een manier die leuk en leerzaam is. Je vind onze jeugdwerkers hier:

  Bergeijk: aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl | 040-219 33 00
  Best: website JC Todo | Facebook | Instagram
  Eindhoven: website Dynamo Jeugdwerk | Facebook | Instagram
  Waalre: website Dynamo Jeugdwerk | Facebook | Instagram

  Pedagogische Ondersteuning
  Pedagogisch Ondersteuners helpen gezinnen met kinderen van 0-6 jaar met opvoedvragen. Dus ook met vragen over opvoeding. Hoe praat je bijvoorbeeld met kleine kinderen over corona? Wat vertel je wel en wat niet? Op de Facebookpagina vind je al super veel tips!

  Eindhoven: Facebook | 06 20478620 | l.bouayachi@lumenswerkt.nl

  Totaaloverzicht Tools