Veiligheid
Wanneer er sprake is van huiselijk geweld of mishandeling ontstaan achter sommige voordeuren onhoudbare situaties. Is dat bij jou aan de hand? Voel je je onveilig, of maak je je zorgen over de veiligheid van iemand anders? Laat je dan horen en neem contact met ons op.
Er zijn allerlei mensen die je kunnen helpen bij deze problematiek. Denk aan maatschappelijk werkers met wie je kunt praten over de problemen die je ervaart. We hebben speciale teams met professionals die werken met slachtoffers van geweld, mishandeling en (gedwongen) prostitutie.
Hieronder vind je links naar mogelijke antwoorden op jouw vragen. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Bel ons dan op 040 219 33 00! Samen gaan we op zoek een oplossing.
Politie
Spoed / levensbedreigend
Wanneer er sprake is van spoed en/of levensbedreigende situaties bel je natuurlijk 112
Minder dringend
Voor minder dringende situaties kun je de politie bellen
Crisisdienst buiten kantooruren
De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. Deze wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht.
De Crisisdienst kun je bellen voor noodsituaties buiten kantooruren
Algemeen Maatschappelijk Werk
Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie
Het Expertisecentrum Mensenhandel zet zich in voor slachtoffers van alle vormen van uitbuiting en in het bijzonder voor mannelijke slachtoffers van gedwongen prostitutie. Je kunt ze bereiken via:
Veilig Thuis
Veilig Thuis is het landelijk advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Elke regio heeft zijn eigen Veilig Thuis-organisatie. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, zowel aan slachtoffers, plegers, omstanders en professionals.
Wat gebeurt er als je Veilig Thuis belt?
Je belt gratis 0800-2000 en krijgt een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn:
- De medewerker luistert naar je verhaal, stelt vragen en beantwoordt jouw vragen.
- De medewerker kijkt samen met jou of er iets is wat jij zelf kunt doen.
- Komen jullie tot de conclusie dat de situatie te lastig is? Dan kan de medewerker je helpen om een melding te maken van je vermoedens. Dit kan anoniem.
- Op basis van de melding doet Veilig Thuis zelf onderzoek naar de situatie of roept ze de hulp in van een lokale hulpverlener, zodat je meteen geholpen kunt worden.
- Als je melding maakt, vertelt Veilig Thuis wat er met de melding gaat gebeuren.
Neem bij zorgen contact op met Veilig Thuis
Relevante diensten
Expertisecentrum Mensenhandel en (Jeugd)Prostitutie
Het Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie (EMP) ondersteunt slachtoffers van uitbuiting, hun naasten en professionals.
Crisisdienst
De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval…
Algemeen Maatschappelijk Werk
Soms gaat het even niet zo lekker. Dat is heel gewoon. Iedereen heeft dagelijks kleine of grote vragen: geldzorgen, onrust…