School Maatschappelijk Werk

Terug naar overzicht

Zit je op school en heb je hulp nodig of vragen over je thuissituatie, relaties of opleiding? Dan is School Maatschappelijk Werk (SMW) iets voor jou. Een SMW-er is een Jeugd Maatschappelijk Werker (JMW) die verbonden is aan een school.

Wat doet School Maatschappelijk Werk?

We helpen je bij het oplossen van problemen, maar ook bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten. Je kunt je aanmelden bij de SMW-er op jouw school.

Ook bieden we je handige handvatten. Een voorbeeld hiervan is het boekje ‘Op Jezelf’ dat nuttige informatie geeft voor wanneer je 18 wordt of bent. Dit boekje kun je hier downloaden.

SMW is er ook voor je ouders. Voor als ze bijvoorbeeld eens willen praten over je opvoeding of ontwikkeling. Ook als er helemaal geen problemen zijn: gewoon, om eens met iemand anders te praten.

Trainingen

In Eindhoven zijn vaste SMW-ers aanwezig op basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen. Ook geven zij verschillende trainingen aan kinderen en jongeren in heel de regio. Als je contact met ons opneemt, bekijken we samen wat de mogelijkheden voor deelname zijn. Hier vind je het trainingenoverzicht en kun je je aanmelden.

Meld je aan, de hulp is gratis

Mogelijkheden voor aanmelden bij SMW en JMW zijn verschillend per school. Bijvoorbeeld via je mentor of zorgcoördinator. Ook je huisarts of CJG-partner kan je doorverwijzen. Vraag naar de flyer en mogelijkheden via de SMW-er op jouw school.

Hulp van SMW is gratis, kortdurend en als het nodig is verwijzen we je door naar vervolghulp.

SMW en JMW van Lumens in Veldhoven zijn onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Jongerenpunt Veldhoven. Kijk op www.cjgveldhoven.nl en www.jongerenpuntveldhoven.nl

Terug naar overzicht
Locatie
po, vo en mbo scholen
Eindhoven
Locatie
Bergeijk
Burgemeester Magneestraat 1
5571 HB, Bergeijk
Locatie
Best Basisteam Jeugd
Jacob van Wassenaerstraat 69
5684 CR, Best Basisteam jeugd
Locatie
Bladel
Beatrixlaan 1
5531 HA, Bladel
Locatie
Cranendonck
Locatie
Geldrop
Geldrop
Locatie
Gemeentehuis Gemert-Bakel
Ridderplein 1
5421 CV, Gemert-Bakel
Locatie
Heeze
Heeze
Locatie
Helmond
Helmond
Locatie
Mierlo
Mierlo
Locatie
Nuenen
Nuenen
Locatie
Oirschot
Oirschot
Locatie
Someren
Someren
Locatie
Son en Breugel
Locatie
Valkenswaard
Valkenswaard
Locatie
Veldhoven
Veldhoven
Locatie
Waalre
De Pracht 2
5583 CW, Waalre