Jeugd Maatschappelijk Werk

Terug naar overzicht

Jeugd Maatschappelijk werk is er voor alle jeugdigen in een gemeente. Zij helpen kinderen, jongeren en hun ouders wanneer het even niet zo lekker loopt, thuis en op school.

Wat doet Jeugd Maatschappelijk Werk?

Wanneer je problemen hebt op school, thuis of met vrienden, kun je contact met ons opnemen. Aan de hand van jouw verhaal bepalen we samen wat er nodig is om je situatie te verbeteren. Soms zijn een paar gesprekken al genoeg om een oplossing te vinden. Maar ook als er meer nodig is, zijn we er voor jou. In verschillende gemeenten werken we samen met andere organisaties binnen een sociaal team. Daardoor kun je er zeker van zijn dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Jeugd Maatschappelijk werk op school

Onze jeugd maatschappelijk werkers zijn vaak verbonden aan een school. Je kunt altijd een vraag stellen of een afspraak maken. Dat kan op school of op een andere plek waar jij je op je gemak voelt. Ook leerkrachten of zorgprofessionals kunnen bij hen terecht.

Lees hier het verhaal van Anne die met hulp van schoolmaatschappelijk werk haar opleiding kon afmaken.

Trainingen

Verder worden heel het jaar door trainingen geven aan jongeren. Bijvoorbeeld op het gebied van assertiviteit, omgaan met emoties en plezierig naar school gaan. Hier zie je een overzicht van alle trainingen.

Contact

Je kunt contact opnemen via de jeugd- en school maatschappelijk werker op jouw school. Of via het algemene nummer 040 – 219 33 00

 

 

Terug naar overzicht
Locatie
Lumens Cranendonck - Gemeentehuis Budel
Locatie
Lumens Heeze-Leende - Gemeentehuis Heeze
Jan Deckerstraat 2
5591 HS, Heeze
Locatie
Lumens Sint-Oedenrode - Zorgcentrum Odendael
Locatie
Lumens Valkenswaard - Gemeentehuis Valkenswaard
Locatie
Lumens Veldhoven - MFA Midden
Sterrenlaan
5503 BG, Veldhoven