Crisisdienst

Terug naar overzicht

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. Deze wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht.

De Crisisdienst kun je bellen voor noodsituaties buiten kantooruren, telefoonnummer 040 – 2 530 350.

Wat is een crisissituatie?

Er is sprake van een crisissituatie als je in nood bent en direct hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een situatie thuis uit de hand gelopen is en je je onveilig voelt. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond van 17.00-09.00 uur bereikbaar op 040-2530350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer.

Wat doet de Crisisdienst?

We bieden hulp in noodsituaties. Wanneer je contact opneemt bekijken we wat de crisis is en hoe we die op dat moment kunnen oplossen. Jouw veiligheid staat hierbij voorop. De medewerker van de Crisisdienst kan tijdelijk de regie nemen en praktische zaken regelen, zoals tijdelijk onderdak of doorverwijzing naar geschikte aanvullende hulp. Veel crisissituaties kunnen telefonisch worden  opgelost, maar als het nodig is kan er binnen een uur iemand bij je zijn.

Je mag ook bellen voor iemand anders. In dat geval ben je zelf misschien niet in nood, maar bel je voor een ander die dat zelf niet kan.

Verwarde personen

Elke gemeente heeft een meldpunt voor verwarde personen. Met verwarde personen bedoelen we mensen die grip op hun leven (dreigen te) verliezen waardoor het risico bestaat dat zij zichzelf of anderen iets aandoen. In de gemeentes Geldrop, Best en Heeze-Leende mag je ook voor verwarde personen bellen met de Crisisdienst.

Overige diensten

Ben je niet direct in nood maar schreeuwt jouw thuissituatie wel om professionele hulp? Dan kan het zijn dat onze collega’s van Lumens jou goed kunnen helpen. Hier lees je wat we zoal voor je kunnen betekenen.

 

 

Terug naar overzicht
Locatie
Bergeijk
Burgemeester Magneestraat 1
5571 HB, Bergeijk
Locatie
Asten
Asten
Locatie
Best Basisteam Jeugd
Jacob van Wassenaerstraat 69
5684 CR, Best Basisteam jeugd
Locatie
Bladel
Beatrixlaan 1
5531 HA, Bladel
Locatie
Eindhoven
Eindhoven
Locatie
Geldrop
Geldrop
Locatie
Gemeentehuis Gemert-Bakel
Ridderplein 1
5421 CV, Gemert-Bakel
Locatie
Heeze
Heeze
Locatie
Helmond
Helmond
Locatie
Mierlo
Mierlo
Locatie
Nuenen
Nuenen
Locatie
Oirschot
Oirschot
Locatie
Someren
Someren
Locatie
Son en Breugel
Locatie
Valkenswaard
Valkenswaard
Locatie
Waalre
De Pracht 2
5583 CW, Waalre
Locatie
Veldhoven
Veldhoven