Crisisdienst

Terug naar overzicht

De Crisisdienst van Lumens biedt hulp in noodsituaties buiten kantooruren. De crisisdienst wordt bemand door maatschappelijk werkers die in geval van crisis direct in actie kunnen komen. Ze bieden deskundige hulp en werken samen met andere professionele organisaties. Alle inwoners uit Zuidoost-Brabant en verwijzers kunnen hier terecht.

De Crisisdienst kun je bellen voor noodsituaties buiten kantooruren, telefoonnummer 040 – 2 530 350.

Wat is een crisissituatie?

Er is sprake van een crisissituatie als je in nood bent en direct hulp nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een situatie thuis uit de hand gelopen is en je je onveilig voelt. Of omdat je in psychische nood bent. De Crisisdienst is elke avond, nacht en ochtend van 17.00 – 09.00 uur bereikbaar op 040-2 530 350. In het weekend en op feestdagen zijn we 24 uur bereikbaar op dit nummer.

Wat doet de Crisisdienst?

We bieden hulp in noodsituaties. Wanneer je contact opneemt bekijken we wat de crisis is en hoe we die op dat moment kunnen oplossen. Jouw veiligheid staat hierbij voorop. De medewerker van de Crisisdienst kan tijdelijk de regie nemen en praktische zaken regelen, zoals tijdelijk onderdak of doorverwijzing naar geschikte aanvullende hulp. Veel crisissituaties kunnen telefonisch worden  opgelost, maar als het nodig is kan er binnen een uur iemand bij je zijn.

Je mag ook bellen voor iemand anders. In dat geval ben je zelf misschien niet in nood, maar bel je voor een ander die dat zelf niet kan.

Hier download je de folder.

Meldpunt verward gedrag/meldpunt psychische zorg

Elke gemeente heeft een meldpunt voor mensen met verward gedrag / psychische zorg. Met mensen met verward gedrag, bedoelen we mensen die de grip op hun leven (dreigen te) verliezen waardoor het risico bestaat dat zij zichzelf of anderen iets aandoen. Inwoners en verwijzers uit de volgende gemeenten kunnen meldingen doen: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Mierlo, Someren, Reusel-de Mierden, Valkenswaard en Waalre.

Overige diensten

Ben je niet direct in nood maar schreeuwt jouw thuissituatie wel om professionele hulp? Dan kan het zijn dat onze collega’s van Lumens jou goed kunnen helpen. Hier lees je wat we zoal voor je kunnen betekenen.

 

 

Terug naar overzicht