Buurtbemiddeling bij burenruzie of overlast

Terug naar overzicht

Heb je een conflict met je buren of met je buurtgenoten en wil je (beiden) tot een oplossing komen? Neem dan contact op met buurtbemiddeling.

Burenruzies komen overal voor. Een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Zeker nu iedereen veel thuis is vanwege corona, kunnen spanningen toenemen. Een onprettige situatie voor de buren en andere bewoners van de straat. Het geeft een gevoel van een onveiligheid. En niemand wil zich onveilig voelen in zijn eigen buurt. Buurtbemiddelaars komen in actie wanneer buren een conflict hebben en hier zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen.

Hoe werkt buurtbemiddeling?

Bij buurtbemiddeling bemiddelen professionals en getrainde vrijwilligers tussen buurtgenoten als zij een probleem hebben en er zelf niet meer uitkomen. Het is het beste de bemiddelaars in te schakelen vóór een situatie is geëscaleerd. Vaak zijn een paar gesprekken al genoeg, maar soms is meer nodig. Ook daarbij kunnen we helpen. Binnen dit aanbod werken we samen met Cordaad.

Onze contactpersonen

Gemert Bakel: 040 219 33 00 (optie 3) of buurtbemiddelinggemertbakel@lumenswerkt.nl

Heeze-Leende: Ilse Bax, T: 06 330 39 783 of E: i.bax@lumenswerkt.nl

Valkenswaard, Waalre en Cranendonck: Patricia van Asten-Visser,
T: 06 51 800 948, of E: p.van.asten@lumenswerkt.nl

Ook buurtbemiddelaar worden?

Mensen die buurtbemiddelaar willen worden, geloven dat je zelf zorgt voor een prettige woonomgeving. Met elkaar, vanuit een positieve insteek. Daarom willen zij zich inzetten voor een ander, zodat iedereen er beter van wordt. Buurtbemiddelaars bemiddelen op vrijwillige basis. Ze krijgen gratis trainingen om buren zo goed mogelijk bij te kunnen staan en werken samen met een vast team bemiddelaars.

Ik ben voor!
Voor een goed gesprek

“Ik kom in beeld bij burenconflicten waar betrokkenen zelf niet meer uit komen. Op een neutrale plek gaan we met elkaar in gesprek. Het geeft me veel voldoening om te zien dat de buren daarna weer verder kunnen,” aldus buurtbemiddelaar Bart (43).

Terug naar overzicht
Locatie
Lumens Cranendonck - Gemeentehuis Budel
Locatie
Lumens Gemert-Bakel - Gemeentehuis Gemert
Ridderplein 1
5421 CV, Gemert-Bakel
Locatie
Lumens Heeze-Leende - Gemeentehuis Heeze
Jan Deckerstraat 2
5591 HS, Heeze
Locatie
Lumens Valkenswaard - Gemeentehuis Valkenswaard
Locatie
Lumens Waalre - gemeenschapscentrum De Pracht
De Pracht 2
5583 CW, Waalre