Sociale vaardigheidstraining (8-12 jaar)

Vergroot je zelfvertrouwen!

Sociale Vaardigheidstraining (8-12 jaar)

Thuis, op school, in een winkel of op straat, waar je ook bent, overal ontmoet je andere mensen. Meestal gaat contact maken vanzelf en leer je goed om te gaan met jezelf en met anderen. Dit noemen ze ‘sociale vaardigheden’. Je leert ze bijna vanzelf, maar niet iedereen vindt het altijd even gemakkelijk.

Voor wie is deze training?

Kinderen van 8-12 jaar die graag meer zelfvertrouwen krijgen.

Als je verlegen bent, met pesten te maken hebt of als je er moeite mee hebt om met anderen om te gaan, kun je daar onzeker of zenuwachtig van worden. Gelukkig kun je sociale vaardigheden leren. Dit kan door te luisteren naar jezelf, dus naar wat jij denkt en voelt. Als je dit kunt, kun je ook leren om dit te zeggen tegen anderen. Het kan helpen om je beter op je gemak te voelen bijvoorbeeld bij de sportclub of op school.

Tijdens de sociale vaardigheidstraining komen allerlei onderwerpen aan bod die te maken hebben met het ontwikkelen van je sociale vaardigheden. Misschien staan er dingen tussen die niet op jou van toepassing zijn. Dat wil niet zeggen dat de training niet geschikt is voor jou. Omdat de training aan groepen gegeven wordt, kan het zijn dat er andere kinderen zich wel door die onderwerpen aangesproken voelen.

Wat aan bod komt:

 • Aanleren en oefenen van sociale vaardigheden
 • (oog) Contact maken, luisteren en een gesprek voeren
 • Lichaamshouding
 • Laten zien wat je voelt
 • Complimenten geven en krijgen
 • Omgaan met boosheid
 • Kritiek geven en ontvangen
 • Zelfvertrouwen
 • Grenzen aangeven en ‘ja’ / ‘nee’ zeggen
 • Je mening geven
 • Wat je kunt doen als je gepest wordt

Werkwijze

De groep bestaat uit ongeveer 10 deelnemers: jongens en meisjes van 8 – 12 jaar. De sociale vaardigheidstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten en worden begeleid door twee maatschappelijk werkers. De training start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. In de training mag je zelf aangeven wat jij moeilijk vindt. We praten daar dan over en gaan er mee oefenen. Zo helpt de groep jou met leren om te gaan met situaties die jij moeilijk vindt. Je leert van en met elkaar, krijgt opdrachtjes, doet rollenspellen en je krijgt (soms) huiswerkopdrachten.

Aanmelden of meer info

Op dit moment staat deze training al gepland. Wil je weten of er nog plaats is, waar de training gegeven wordt en of het nog mogelijk is om aan te melden? Neem dan contact op met de trainer.

Wanneer je kind wil deelnemen aan de training ontvang je een inschrijfformulier. De inschrijving is pas voltooid wanneer je het volledig ingevulde formulier hebt teruggestuurd naar de trainer en een bevestiging van inschrijving hebt ontvangen.

Inge Scheepens

Inge Scheepens

Jeugdmaatschappelijk werker

Mail voor meer info
Totaaloverzicht Trainingen