Lichamelijke gezondheid en verzorging

https://www.lumenswerkt.nl/wp-content/uploads/2020/04/lichamelijk-gezondheid-en-verzorging-scaled-1200x500.jpg

Lichamelijke gezondheid en verzorging

Door de maatregelen rondom corona blijven mensen zoveel mogelijk thuis. We worden zelfs door onze overheid gevraagd handen te wassen. Want corona is een virus dat zich makkelijk verspreidt. Lichamelijke gezondheid en verzorging is dus juist nu heel belangrijk! Maar ook best lastig nu de sportscholen en sportclubs dicht zijn, we zoveel mogelijk binnen blijven en in veel gevallen met het hele gezin thuis zijn.

 

Bij Lumens werken allemaal mensen die hiervoor gouden tips hebben, ook tijdens corona. Denk aan jeugdwerkers, die op een creatieve en leuke manier (online) activiteiten bedenken of aanbieden voor de kinderen in het gezin (en je mag zelf best meedoen hoor!). Maar ook pedagogische ondersteuners, die talloze tips hebben voor de allerjongsten... In sommige gemeenten zijn onze buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen druk met het verzinnen van ondersteuning op afstand. Als je vastloopt omdat het niet lukt goed voor jezelf of je gezin te zorgen, mag je deze toppers raadplegen!

Hier vind je een overzicht van de diensten die mogelijk antwoorden hebben op jouw vragen en linkjes naar websites en platformen die over deze onderwerpen gaan. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Dan mag je ons ook gewoon bellen. Wij gaan dan voor jou op zoek naar passende antwoorden.

Jeugdwerk
Jeugdwerkers zetten zich in voor jongeren door het organiseren van activiteiten waarbij ze een signaleringsfunctie hebben en extra aandacht voor jongeren die ondersteuning nodig hebben. De jeugdwerkers zijn tijdens corona extra actief omdat zij bedreven zijn in digitaal contact en zich realiseren dat jongeren in deze tijd extra aandacht nodig hebben. Ze verzinnen allerlei activiteiten om jeugd bezig te houden op een manier die leuk en leerzaam is. Je vind onze jeugdwerkers hier:

Bergeijk: aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl | 040-219 33 00
Best: website JC Todo | Facebook | Instagram
Eindhoven: website Dynamo Jeugdwerk | Facebook | Instagram
Waalre: website Dynamo Jeugdwerk | Facebook | Instagram

Pedagogische Ondersteuning
Pedagogisch Ondersteuners helpen gezinnen met kinderen van 0-6 jaar met opvoedvragen. Dus ook met vragen over opvoeding. Hoe praat je bijvoorbeeld met kleine kinderen over corona? Wat vertel je wel en wat niet? Op de Facebookpagina vind je al super veel tips!

Eindhoven: Facebook | 06 20478620 | l.bouayachi@lumenswerkt.nl

Kom trainen en bij praten

Geplaatst door Dynamo Jeugdwerk in de Gem. Renkum op Donderdag 26 maart 2020

Challenge 6!!!!!!Ren/Loop (voorzichtig doen) 5x de trap op en af! Laat maar eens zien door middel van een filmpje of het je lukt! SUCCES! #BeatTheLockDown #DynamoJeugdwerk #StayHome #ALLSPORTS #SpikeIsErUiteraardWeerBij

Geplaatst door Buurtsportcoach Pien Hoogers op Maandag 6 april 2020
Totaaloverzicht Tools