Medewerkers van het jaar

Onze medewerkers van het jaar!

Ieder jaar nomineren de medewerkers van Lumens medewerkers en vrijwilligers van het jaar. In 2017 resulteerde vijfentwintig nominaties in 3 medewerkers en 3 vrijwilligers. Daarnaast hadden we in 2017 ook een ‘team van het jaar’ omdat meerdere individuele personen uit dit team werden genomineerd.

Medewerkers van het jaar 2017

Toine Megens

Behulpzaam en altijd positief, dat kenmerkt Toine. Zowel naar klanten als collega’s toe zal Toine altijd zijn best doen om iemand verder te helpen. Hij is dan ook overal aanwezig en draagt daarbij steevast in een prachtige vorm ambassadeurschap voor het sociaalraadsliedenwerk en Lumens uit.

Annelous Fleuren

Hoewel Annelous nog maar relatief kort bij Lumens in dienst was heeft zij zich al heel duidelijk laten zien. Ze heeft haar stempel in positieve zin op de Zuidwester gedrukt. Hartelijk, zowel naar klanten als collega’s weet ze vernieuwingen te realiseren waar onze klanten blij van worden. Een talent waar we nog veel plezier van zullen beleven.

Ilja Vervoort

Een rots in de branding voor haar teamgenoten in Veldhoven, dat is Ilja ten voeten uit. Een vakprofessional in hart en nieren die met haar inzet en professie een ideale werknemer is voor Lumens. Waar Ilja aan het werk is zie je tevreden opdrachtgevers en partners, dat is een ware ambassadeur.

Vrijwilligers van het jaar 2017

Wat we weleens neigen te vergeten is dat Lumens niet alleen zo’n driehonderd medewerkers in dienst heeft, maar dat er daarnaast ook nog eens zo’n 1.100 vrijwilligers actief zijn. Een geweldig aantal mensen die, vanuit hun eigen passie en inspiratie, tijd en energie vrij maken voor anderen. Geweldig! Vorig jaar zijn daarom alle vrijwilligers samen gelauwerd als ‘vrijwilliger van het jaar’. Dit jaar hebben we uit de nominaties drie personen verkozen die deze titel met trots mogen dragen.

Casper van der Zandt

Inspireren Leren Werken is gericht op dat mensen hun passie vinden en van daaruit een ontwikkeling maken die ze weer stevig in het leven zet. Casper is hier een prachtig voorbeeld van. Bij Lumens binnengekomen om werkervaring op te doen, maar inmiddels opgeleid tot NEN-gecertificeerd schuldhulpverlener en bezig met de opleiding tot bewindvoerder om zo anderen te kunnen helpen. Daar doen we het voor!

Carmen Verduyn

Deze dame met lef gaat een uitdaging niet uit de weg. Carmen loopt als vanzelfsprekend voorop bij vernieuwingen en niet zelden is ze daarvoor de initiatiefnemer. Haar bevlogenheid is aanstekelijk en zet ze in voor Poetry Circle 040 en daarbuiten. Naast haar vrijwilligersrol wordt Carmen ook ingehuurd voor allerlei klussen binnen Dynamo. Betaald of onbetaald: Carmen staat altijd met energie en enthousiasme klaar.

Arno van de Ouden

Hij was stratenmaker totdat een fysieke aanleiding hem dwong iets anders te gaan doen. Arno vond zijn plek bij De Splinter, waar hij zijn passie vond in het winkeltje. Hier staat Arno met groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel plezier te stralen. We kunnen gerust stellen dat ‘het winkeltje van De Splinter’ inmiddels ‘het winkeltje van Arno’ is geworden. Hij realiseert hierbij topverkopen, waardoor De Splinter veel moois kan doen voor haar bezoekers.

Team van het jaar

Schoolmaatschappelijk Werk MBO

Het team Schoolmaatschappelijk Werk MBO heeft dit jaar samen de eretitel ‘Team van het jaar 2017’ verdiend. Dit team omarmde opvallend positief en vol energie de uitdaging om met minder budget meer te bereiken. Hiervoor werd hard gewerkt aan een forse vernieuwing van de werkwijze zodat kwetsbare leerlingen bij dit team goed terecht blijven komen. Impactgericht werken zoals het bedoeld is.