Nieuws

Jos van Nunen verlaat Lumens

Na ruim 7,5 jaar maakt Jos van Nunen ruimte voor een opvolger die leiding zal geven aan een nieuwe fase van Lumens. Per 1 september 2017 treedt Jos van Nunen terug. Per direct is Gert Cazemier als interim-bestuurder aangesteld. Zo heeft de Raad van Toezicht samen met medewerkers en cliëntenraad gelegenheid om een profiel van de toekomstige bestuurder op te stellen.

Jos is op 1 mei 2010 als lid van de Raad van Bestuur bij Lumens in dienst gekomen en is sinds medio 2012 voorzitter Raad van Bestuur. In deze periode heeft Lumens een scherpe nieuwe strategie geformuleerd en op basis hiervan een enorme transitie ondergaan. Er staat anno 2017 een organisatie met de focus op jeugd en vitale buurten, actief in 22 gemeenten en in vele samenwerkingsverbanden. Een organisatie waar vrijwilligers en medewerkers weer trots op zijn.

De Raad van Toezicht dankt Jos van Nunen voor zijn grote inzet en goede prestaties voor Lumens in de afgelopen jaren.

Jos: “Natuurlijk ben je in een baan als deze nooit klaar en zie ik nog vele kansen en mogelijkheden voor Lumens. Ik heb de afgelopen jaren kunnen werken aan een fantastische opdracht om een nieuw Lumens neer te zetten. Een organisatie met een heldere legitimatie in de samenleving. Ik ben er trots op dat de Raad van Toezicht en medewerkers van Lumens mij deze kans hebben geboden en met mij mee op deze gedurfde reis zijn gegaan. Er staat een prachtige organisatie met een sterke reputatie, zeer betrokken medewerkers en een gezonde financiële positie. Een organisatie met toekomstperspectief. Voor mij is het nu tijd om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en transities. Voor de Lumens medewerkers en samenwerkingspartners is het ook goed om met een nieuwe bestuurder de toekomst in te gaan. Ik wil iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb mogen werken bedanken voor de mooie ontmoetingen met elkaar.

RvT: ”Van een grote brede welzijnsorganisatie is Lumens veranderd naar een organisatie die bekend staat als specialist met vernieuwende aanpakken en samenwerkingen op het gebied van jeugdwerk en vitale wijken. Bovenal staat er een organisatie die op inspirerende wijze van waarde is voor de jeugd en bewoners in de wijk. De professionals van Lumens dragen op eigentijdse wijze bij aan de maatschappelijke en economische zelfstandigheid van jeugd en bewoners, de sociale cohesie en een veilige en prettige leefomgeving in hun buurt, op het werk of op school. Deze transitie is geen eenvoudige periode geweest voor de medewerkers en de bewoners waar Lumens voor werkt. Jos heeft hier op daadkrachtige wijze invulling aan weten te geven. Lumens is klaar voor de volgende fase. De Raad van Toezicht dankt Jos voor zijn grote inzet en betrokkenheid bij Lumens en wenst hem veel inspiratie toe in zijn volgende uitdaging.

Voor medewerkers en relaties zal in september een informele afscheidsborrel georganiseerd worden op de locatie Klooster Waalre om Jos van Nunen uit te zwaaien.

Eindhoven, 29 augustus 2017

 

Ed Rutters, voorzitter Raad van Toezicht
Jos van Nunen, bestuurder Lumens

 

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht kan contact opgenomen worden met Martijn Arts, Manager Communicatie & Sales (m.arts@lumenswerkt.nl / 06 – 51 60 99 26).

Ga naar Nieuwsoverzicht