Nieuws

Inloop Leemkuilen biedt warm welkom

Het is zover. Na een korte aanlooptijd, opende gister inloop Leemkuilen de deuren. Buurtbewoners ontmoetten elkaar onder het genot van een kop lekkere koffie. Samen praatten zij over de inrichting van en de te ontplooien activiteiten in hún nieuwe plek.

Weten wat er speelt
Erni de Beer, maatschappelijk werkster bij onze organisatie, komt al jaren ‘achter de voordeur’ bij bewoners van de Leemkuilenflats. De mensen die zij bezoekt, hebben meestal een steuntje in de rug nodig. Erni ziet ouderen die eenzaam zijn en mensen die de huur niet kunnen betalen. Maar ook nieuwkomers die moeite hebben zich het Nederlandse systeem eigen te maken.

De buurt fijn houden
“De leefbaarheid is hier over het algemeen goed,” zegt Erni, “en dat willen we graag zo houden.” Ze verteld dat de mensen uit de flats heel verschillende achtergronden hebben. Ouderen, alleenstaanden, gezinnen met kleine kinderen, uit alle delen van de wereld. Niet iedereen vindt even goed zijn draai en krijgt de ondersteuning die hij of zij nodig heeft. “We willen voorkomen dat in de toekomst zeggen: “hadden we toen maar…”, “want het toen van straks is nu’.

“Alle ideeën zijn welkom, zodat we er samen iets moois van kunnen maken”.


Vóór en dóór bewoners

Bewoners zijn enorm enthousiast en brainstormen volop: een soepcafé, allerlei workshops, vraag en aanbod van klusjes. Maar de eerste, grote activiteit die de bewoners samen oppakken is het opknappen de ruimte. Op die manier wordt de ruimte ‘custom made’, op maat gemaakt voor de mensen voor wie het bedoeld is.

Elkaar helpen
Afas Salman woont in de flat. Zij helpt mensen uit bijvoorbeeld Syrië door als tolk op te treden. “Ik ga mee naar de dokter of een afspraak op de school van hun kinderen. Ik vindt het belangrijk anderen te helpen.” De inloop vindt zij een heel goed idee: “je brengt mensen op een fijne manier met elkaar in contact.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erni de Beer: e.d.beer@umenswerkt.nl

Hier lees je het artikel in het Eindhoven Dagblad

Ga naar Nieuwsoverzicht