Exploitatie jongeren-, wijk- en buurtcentra

Terug naar overzicht

Lumens beheert en exploiteert in Eindhoven en in de regiogemeenten verschillende jongeren-, wijk- en buurtcentra. Deze locaties vormen de uitvalbasis voor o.a. het jeugdwerk en bieden gelegenheid tot huisvesting van lokale initiatieven.

In Eindhoven vormt Dynamo een belangrijk ontmoetingscentrum voor verschillende urban cultures. Er worden concerten georganiseerd, maar ook sportlessen, workshops, trainingen, schoolactiviteiten, muzieklessen etc. Daarnaast vind je hier veel jeugdwerkers en jeugdmaatschappelijk werkers die zich inzetten voor de (soms kwetsbare) lokale jeugd.

Maar behalve Dynamo zijn er in Eindhoven nog een flink aantal andere jongeren-, buurt-, en wijkcentra waar door medewerkers en vrijwilligers activiteiten worden georganiseerd voor de inwoners uit de wijken. Welke dat precies zijn vind je op deze website en op de website van Dynamo Jeugdwerk.

In Best is JC Todo de equivalent van Dynamo. Dit jongerencentrum is bovendien thuisbasis van het Basisteam Jeugd.

Medewerkers van Lumens werken outreachend en vindplaatsgericht. Dat wil zeggen dat zij daar zijn waar ze het dichtst bij inwoners zijn die hen nodig hebben. Denk aan scholen, of heel centraal op gemeentehuizen, maar vooral ook in deze jongeren-, wijk-, en buurtcentra. Hier maken zij onder leuke, prettige of veilige omstandigheden verbinding met inwoners, waardoor de dienstverlening een laagdrempelig en toegankelijk karakter heeft. Benieuwd naar wat zij voor jou kunnen betekenen? Loop dan gewoon eens binnen bij een ontmoetingsplek bij jou in de buurt!

Terug naar overzicht
Locatie
Locatie
Eindhoven
Eindhoven
Locatie
Heeze-Leende
Heeze