Bedrijfsschuldhulpverlening

Terug naar overzicht
10% van alle Nederlandse huishoudens heeft ernstige betalingsproblemen, 20% heeft problematische schulden. Schulden komen in alle lagen van de bevolking voor, ook mensen met een betaalde baan kunnen in een schuldensituatie terecht komen. Bedrijven kunnen bedrijfsschulphulpverlening inzetten voor hun medewerkers met schulden. Belangrijk omdat het naast goed werkgeverschap, ook een behoorlijke kostenpost kan zijn.

Schulden als kostenpost voor bedrijven

Denk hierbij aan:
  • uitbetalen van voorschotten en loonbeslag leidt tot extra werkzaamheden van de salarisadministratie;
  • afname arbeidsproductiviteit (afleiding, stress);
  • hoger ziekteverzuim;
  • toename chantage- en fraudegevoeligheid.

Lumens heeft een breed aanbod op het gebied van Schuldhulpverlening & Preventie. Door haar kennis van de sociale kaart, verschillende leefgebieden en lagen van de bevolking kan zij integrale ondersteuning bieden. Schulden hangen namelijk vaak samen met problemen in de relationele sfeer of bijvoorbeeld verslaving. Voor het bedrijfsleven heeft zij deze expertise als bedrijfsschuldhulpverlening.

Lumens biedt bedrijfsschulphulpverlening op maat

Lumens maakt de schuldenproblematiek in bedrijven bespreekbaar en ontzorgt ondernemers door de medewerkers met schulden persoonlijk te adviseren en te begeleiden. Door de persoonlijke aanpak op maat, krijgen de medewerkers hun administratie weer op orde, ontstaat er overzicht en rust en kunnen ze stappen gaan zetten om de schulden onder controle te krijgen. Veel bedrijven, waaronder Bavaria en DAF, zetten bedrijfsschuldhulpverlening van Lumens in en boeken goede resultaten.

Meer weten?

Neem contact op met: m.schmitz@lumenswerkt.nl tel: 06-52740943
Of bel naar het algemene nummer (040) 219 33 00.

Terug naar overzicht
Locatie
Beemdstraat 29
Beemdstraat 29
5653 MA, Eindhoven