Nieuws

Aanpak team mensenhandel Lumens inspireert tot film Khata!

Afgelopen zondag bezocht team mensenhandel van Lumens de première van ‘Khata’, een film met een  thema dat vele lagen kent: dwang, homoseksualiteit, geloof, prostitutie, sextortion en liefde. Een film die niet denkt in hokjes en die niet oordeelt over daders en slachtoffers, maar die je met open ogen laat kijken naar gebeurtenissen uit de schaduwzijde van onze samenleving. Een samenleving waar we allemaal deel van uitmaken en waarin we als mens met elkaar verbonden zijn.

Geïnspireerd door een publicatie van team Mensenhandel van Lumens, nam regisseur Aiman Hassani in 2016 contact op met Daniëlle van Went. Na een proces van bijna 4 jaar was het script er én was er financiering voor productie. Tijdens het maken van de film heeft Aiman meerdere keren contact gezocht met het team, die hem o.a. in contact konden brengen met ervaringsdeskundigen.

Khata is onderdeel van een reeks losstaande verhalen binnen een nieuwe 6-delige dramaserie van de NPO ‘Centraal’, die op 1 november start. De verhalen hebben als grote gemene deler dat het centraal station van Rotterdam steeds het begin- en het eindpunt is. Afgelopen zondag 29 september is de film in première gegaan op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Tijdens de première dankte Aiman het Lumens-team als inspirator voor de film en voor deze samenwerking die heeft bijgedragen aan een prachtig resultaat.

Op vrijdag 22 november wordt de film op NPO 3 vertoond. Ook is de film te zien op het Eindhovens Film Festival. We zijn supertrots op ons team en heel blij met deze film, die bewustwording rondom het thema mensenhandel op een onderscheidende en indrukwekkende wijze in film ondersteunt.

Zet de uitzenddata in je agenda en open ook je ogen ook voor deze kant van onze samenleving, die juist jóuw aandacht nodig heeft.

 

 

 

 

 

Ga naar Nieuwsoverzicht