Nieuws

Lumens schuldhulpverlening geslaagd voor NVVK-audit

Lumens schuldhulpverlening is geslaagd voor de NVVK-audit. Dit betekent dat Lumens voldoet aan alle kwaliteitseisen die de branchevereniging voor schuldhulpverlening (NVVK) aan haar leden stelt. De certificering stimuleert Lumens de kwaliteit van haar dienstverlening continu te blijven verbeteren en verder uit te breiden.

De NVVK auditor was onder de indruk van de samenwerking met partners in het sociaal domein, het maatwerk in de vorm van individuele begeleidingstrajecten, de aandacht voor preventie en de toekomst van de klanten. Op 1 april wordt het aspirant lidmaatschap omgezet naar een volwaardig lid NVVK. Lumens schuldhulpverlening mag voortaan met het NVVK-geaudit logo laten zien dat het kwalitatief goede dienstverlening biedt. Dit is van belang voor haar opdrachtgevers, schuldeisers, schuldenaren en netwerkpartners.

Lumens breidt schuldaanbod uit

Lumens schuldhulpverlening bestaat uit individuele schuldhulpverleningstrajecten in diverse gemeenten en met verschillende partners, waaronder Springplank040. Bij steeds meer bedrijven, waaronder Daf en Bavaria, biedt Lumens onder de naam ‘Animo’ bedrijfsschuldhulpverlening aan voor medewerkers met financiële problemen. Bedrijven vinden dit vanuit goed werkgeverschap steeds belangrijker. Lumens verzorgt ook budgettrainingen op maat en vraag van de klant en doet veel aan nazorg en preventie.

Zo heeft Lumens een aantal succesvolle preventieprojecten zoals ‘Werkplaats Financiën’ in Eindhoven en Nissewaard (in opbouw), waar ervaringsdeskundigen hun buurtgenoten helpen met hun financiële vragen en ’Stack je money’ speciaal gericht op jongeren. Het preventie-aanbod is effectief omdat het gesprek met inwoners wordt aangegaan om de vraag en behoefte op te halen. Zo kan Lumens preventie op maat bieden en bovendien initiatieven van inwoners stimuleren en ondersteunen.

Samenwerking PLANgroep BV

Onlangs heeft Lumens ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met PLANgroep BV, een organisatie die eveneens NVVK geaudit is. Deze specialist in schuldhulpverlening en budgetbeheer biedt een totaalpakket aan dienstverlening. Lumens breidt met deze samenwerking haar aanbod op het gebied van schuldhulpverlening verder uit. Voor PLANgroep bv biedt Lumens mogelijkheden om meer te doen aan preventie. Beide organisaties zijn complementair aan elkaar op het gebied van het voorkomen en oplossen van financiële vraagstukken. Gezamenlijk ontwikkelen ze een innovatief concept voor dienstverlening aan jongeren en volwassenen.

Anne-Mieke de Peuter, directeur van Plangroep BV en Jos van Nunen, bestuurder van Lumens ondertekenen de samenwerkingsbijeenkomst.

Ga naar Nieuwsoverzicht